avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia privind venitul estimat 220
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia privind venitul estimat 220

In data de 06.02.2012 am depus, eu si sotia, Declaratia privind venitul estimat 220, pentru veniturile din inchiriere apartament pt 1 an (perioada de inchiriere 01.02.2012-31.01.2013, cu chiria lunara, conform cotractului de inchiriere inregistrat la ANAF Sector 6 Bucuresti).
La declararea venitului brut estimat pt anul 2012, am declarat, din indrumarile eronate ale functionarei dar si neatentia mea, o suma mult mai mica decat valoarea reala (mai exact am omis un zero). Acest lucru l-am observat acasa, in urma analizei Deciziei de impunere 260.
Cum pot face rectificarea asupra venitului estimat, adica diferenta dintre suma reala si valoarea declarata pentru care mi s-a emis decizia?
Se poate depune online sau la posta? La ce adresa?
Suma totala estimata conform contractului de inchiriere, trebuie sa o impart la 2 si sa depun declaratia 220 pentru 50% din suma eu si similar sotia? Mentionez ca intrucat suntem proprietari eu si sotia, am facut contractul de inchiriere noi: eu si sotia si chiriasul.
Puteti sa-mi explicati concret cum trebuie procedat cu astfel de situatii? Din pacate la ANAF S6 este cea mai mare debandada si lipsa de informatii. Acum imi explic de ce se colecteaza venituri la buget asa de mici.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 18:56, 21 Februarie 2012
Pentru formularul 220 “Declaraţie privind venitul estimat” nu a fost prevăzută posibilitatea depunerii unei declaraţii rectificative.
Aceasta, deoarece prin completarea şi depunerea formularului 200 “Declaraţie privind veniturile realizate”, contribuabilii declară toate veniturile, urmând ca organul fiscal competent să stabilească impozitul pe venitul anual impozabil datorat, pe fiecare sursă şi categorie de venit, să efectueze regularizările acestuia cu plăţile anticipate efectuate în cursul anului şi să stabilească diferenţele de impozit de plată sau de restituit, prin emiterea deciziei de impunere anuală.

[ link extern ]
Depuneti din nou declaratia 220 cu suma corecta. Veti depune una pentru dvs. ( 50% din suma estimata) si una pentru sotie (50% din suma estimata).

Temei legal: Normele Metodologice de aplicare a Codului Fiscal pct. 170 (cu referire la art. 82 Cod Fiscal)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se declara venituri mici si sporadice din inchiriere in regim hotelier per noapte? vioricaw vioricaw Cum se declara veniturile mici si sporadice din inchiriere in regim hotelier per noapte? Ma gandesc sa dau la inchiriere in regim hotelier o garsoniera, nu ... (vezi toată discuția)
Sursa venit mariusdragu mariusdragu Buna ziua! Am un PFA in domeniul IT infiintat la finalul lunii august, anul trecut. Atat prima declaratie depusa (cea estimativa, pentru a-l declara la ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 chirii si 25% cheltuieli deductibile maria_miriam maria_miriam Buna ziua, Cum se completeaza declaratia 220 privind venitul estimat obtinut din chirii, care se depune atunci cand inregistrez contractul la ANAF? Se trece ... (vezi toată discuția)