Buna ziua,
Cum se completeaza declaratia 220 privind venitul estimat obtinut din chirii, care se depune atunci cand inregistrez contractul la ANAF? Se trece venitul brut (estimat pentru lunile ramase ale anului) obtinut din chirii si calculeaza anaf impozitul scazand ei acel 25% cheltuieli deductibile? Sau trec eu direct venitul net (adica brutul minus 25% cheltuieli deductibile) asupra caruia se aplica 16% impozit?
Dar anul viitor, cand voi declara veniturile realizate in anul 2015, cum trec? Venitul brut? Sau cel net, cu cota de 25% deducere aplicata?
In cazul in care eu am depus deja aceasta declaratie pentru pfa-ul pe care il detin, noua declaratie o voi completa ca rectificativa trecand din nou si datele legate venitul din pfa pe care deja le-am trimis odata, alaturi de cele legate de chirii? Venitul brut sau net anual il voi aduna de la cele doua surse de venit?
Va multumesc.
Treceti venitul brut obtinut din inchiriere in declaratia 220. Nu o sa mai depuneti si pentru pfa odata cu depunerea pentru inchiriere. Ele nu se cumuleaza.