avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PENALITATI DE INTARZIERE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PENALITATI DE INTARZIERE

Buna ziua,

Am un contract de furnizare marfa cu un client in valoare de 7100 lei cu tva in care sunt prevazute penalitati de intarziere la plata de 0.01/ zi si nu 0.01% pe zi. Avand in vedere ca au depasit cu 32 zile de la data scadenta, cum calculez penalitatile : 7100*0.01*32 sau 7100*0.01%*32 ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaela_86 , utilizator 11:06, 11 Aprilie 2012
Varianta 1 daca asa a fost semnat contractul.
Cuantumul pemalitatilor se ridica la suma de 2.272,00 lei.:O
interpretarea contractelor ar trebui facuta dupa vointa reala a partilor. Poate a fost o eroare de dactilografiere.
In functie de modul de lucru obisnuit, penalitatile pot fi de 0,01/zi sau 0,01%/zi.
avdanaarhire a scris:
Poate a fost o eroare de dactilografiere.

Si daca a fost o greseala de dactilografiere? Cred ca trebuie calculat si achitat ceea ce sta la baza contractului semnat intre parti.
Am emis fact.de penalitati si pentru ca nu s-a facut nici o plata , am mai emis inca o factura de penalitati la sfarsitul lunii trecute. Mentionez ca valoarea ambelor facturi de penalitati nu depaseste valoarea contractului, cu toate acestea ultima factura ne-a fost returnata prin posta insotita de o copie op ca dovada a platii partiale 1000 lei din 7100 cat ne datoreaza si datat ulterior emiterii si primirii facturii de penalit.emise de noi si o scrisoare de inaintare prin care suntem instiintati ca avand in vedere ca au facut acesta plata , ultima factura emisa de noi nu ii obliga la plata si nici nu mai avem voie sa emitem alte fact de penalitati. Exista temei legal in acest sens ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura penalitati intarziere mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Am un contract de furnizare marfa cu un client in valoare de 7100 lei cu tva in care sunt prevazute penalitati de intarziere la plata de 0.01/ zi ... (vezi toată discuția)
Termen de plata facturi de gunoi sorin2tudora sorin2tudora Buna ziua, Am o rugaminte: la noi, la asociatie, termenul de plata al facturii de gunoi este de sapte zile. Mentionez ca in acest mod, asociatia noastra, este ... (vezi toată discuția)
Operatiune de compensare margareta teodorescu margareta teodorescu Am citit destul de mult despre compensare dar nu stiu sigur de aceea caut ajutor. Am o factura care intrece 10.000 ron dar care nu are data scadenta. Trebuie ... (vezi toată discuția)