Am un contract de furnizare marfa cu un client in valoare de 7100 lei cu tva in care sunt prevazute penalitati de intarziere la plata de 0.01/ zi si nu 0.01% pe zi. Avand in vedere ca au depasit cu 32 zile de la data scadenta, cum calculez penalitatile : 7100*0.01*32 sau 7100*0.01%*32 ?
Va multumesc.
interpretarea contractelor ar trebui facuta dupa vointa reala a partilor. Poate a fost o eroare de dactilografiere.
In functie de modul de lucru obisnuit, penalitatile pot fi de 0,01/zi sau 0,01%/zi.
Am emis fact.de penalitati si pentru ca nu s-a facut nici o plata , am mai emis inca o factura de penalitati la sfarsitul lunii trecute. Mentionez ca valoarea ambelor facturi de penalitati nu depaseste valoarea contractului, cu toate acestea ultima factura ne-a fost returnata prin posta insotita de o copie op ca dovada a platii partiale 1000 lei din 7100 cat ne datoreaza si datat ulterior emiterii si primirii facturii de penalit.emise de noi si o scrisoare de inaintare prin care suntem instiintati ca avand in vedere ca au facut acesta plata , ultima factura emisa de noi nu ii obliga la plata si nici nu mai avem voie sa emitem alte fact de penalitati. Exista temei legal in acest sens ???