avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FACTURA PENALITATI INTARZIERE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FACTURA PENALITATI INTARZIERE

Buna ziua,

Am un contract de furnizare marfa cu un client in valoare de 7100 lei cu tva in care sunt prevazute penalitati de intarziere la plata de 0.01/ zi
Avand in vedere ca au depasit termenul de plata prevazut in contract am emis o fact.de penalitati (32 zile )dupa inca o luna am mai emis o fact de penalitati . Mentionez ca valoarea ambelor facturi de penalitati nu depaseste valoarea contractului, cu toate acestea ultima factura ne-a fost returnata prin posta insotita de o copie op ca dovada a platii partiale 1000 lei din 7100 cat ne datoreaza si datat ulterior emiterii si primirii facturii de penalit.emise de noi si o scrisoare de inaintare prin care suntem instiintati ca avand in vedere ca au facut acesta plata , ultima factura emisa de noi nu ii obliga la plata si nici nu mai avem voie sa emitem alte fact de penalitati. Exista temei legal in acest sens ???
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 10:51, 18 Aprilie 2012
Nu.Conform contractului incheiat intre parti, cat si a Codului civil, aveti dreptul de a prentinde penalitati de intarziere.Dar facand o plata partiala, s-a modificat doar baza.Din punctul meu de vedere, este rau platnic si initiati procedura de actionare in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati de intarziere mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Am un contract de furnizare marfa cu un client in valoare de 7100 lei cu tva in care sunt prevazute penalitati de intarziere la plata de 0.01/ zi ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru debite ? accent_advertising accent_advertising Numele meu este Cristian Victor si sunt administratorul unei soc.com. In urma cu 7 luni, societatea comerciala pe care o reprezint, a cumparat marfa cu plata ... (vezi toată discuția)
Diferente curs valutar sconosciuta sconosciuta O societate a facut o plata externa in avans, in valoare de 6.352 de USD, dupa 6 zile s-a emis si factura de catre fz extern, doar ca valoarea facturii este de ... (vezi toată discuția)