avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general soc. cu peste 50 de salariati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

soc. cu peste 50 de salariati

am o soc. cu 53 de salariati , si o singura persoana cu handicap angajata
cat trebuie sa platesc conform legii 448/2006( as dori un exemplu de calcul daca se poate)

unde se declara suma si in ce cont se plateste?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:56, 20 Februarie 2012
Numarul mediu de salariati ( conform Ordinului 590/2008 si care trebuie sa fie mai mare sau egal cu 50) x 4%= nr. de salariati cu handicap ce ar trebui angajati de societatea Dvs.( calculati cu doua zecimale).
Dvs. aveti angajat un salariat cu handicap. Se calculeaza fd. handicapati pentru diferenta rezultata intre ceea ce rezulta din calculul de mai sus si salariatul angajat de societate x 350 lei ( 50% din salariul minim brut pe tara stabilit pentru luna in care se plateste) = X lei

Fondul de handicapati se declara in Declaratia 100
Se achita in contul unic destinat Bugetului pentru Asigurari Sociale.

nu se achita in contul unic?(ca la impozit pe salarii sau profit) ca in decl.100 este trecuta ca obligatii care se platesc un contul unic
Si eu ce am scris mai sus? Se achita in contul unic destinat BAS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul fond handicap datorat Kiki2933 Kiki2933 Ar putea sa-mi expuna cineva exact cum se calculeaza fondul de handicap datorat? Eu, conform legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor ... (vezi toată discuția)
Fond pers.cu handicap pitirut pitirut rog un coleg economit sa ma ajute cu urmat.problema:am constituit fd.ptr.pers.cu handicap(intrucit nu avem > de 50 de salariati.) in suma de 930.lei.am facut ... (vezi toată discuția)
Incadrare persoane cu handicap pitirut pitirut Buna ziua.Rog respectuos pe cineva sa ma lamureasca cu privire la incadrarea persoanelor cu handicap.Recent am preluat o firma cu 85 de salariati si am auzit ... (vezi toată discuția)