avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajat la 4 ore
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajat la 4 ore

Buna seara,
Daca cineva e angajat la o firma la 4 ore, C.A.U.-ul e platit, da?Persoana respectiva se afla in spital si i s-a comunicat ca deoarece e angajat la jumat de norma e obligat sa plateasca taxele spitale! Eu, personal am stiut ca nu conteaza daca e angajat la 4 sau 8 ore!Poate sa ma lamureasca cineva in privinta acestui subiect? Multumesc! O seara placuta! Andrea
Cel mai recent răspuns: Andrea_88 , utilizator 15:39, 21 Februarie 2012
Cred ca este un abuz. In legea privind asigurarile de sanatate nu este specificat nimic referitor la faptul ca un salariat trebuie angajat cu norma intreaga pentru a fi asigurat.
@andrea_88,

Motivul pt. care a fost pus sa plateasca spitalizarea nu poate fi legat de tipul de contract pe care il are incheiat angajatul,atata timp cat toti angajatii cu cim,trebuie sa fie asigurati la sanatate,prin efectul legii,indiferent de suma cu care contribuie individual in functie de venitul brut realizat,trebuind sa beneficieze de pachetul de baza de servicii medicale...
Posibil ca angajatorul sa nu poata sa faca dovada platii la FNUASS,fapt pt. care nu s-a eliberat adeverinta de asigurat si in consecinta omul a fost pus sa plateasca spitalizarea,daca nu era internat in urgenta.
Interesati-va daca intr-adevar asa i s-a motivat cerinta de plata din partea spitalului.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate pentru contractul de munca part-time danapopescu429 danapopescu429 Buna ziua Persoanele care au contract de munca cu jumatate de norma (de tip part-time) beneficiaza de asigurare de sanatate la fel ca si o persoana angajata ... (vezi toată discuția)
Sotia poate fi coasigurat daca nu a fost declarat la locul de munca al sotului elisa_simionca elisa_simionca Buna, daca sotul este angajat, iar sotia este casnica, insa sotul nu a declarat-o la locul de munca, pentru a putea fi declarata coasigurat este sau nu ... (vezi toată discuția)
Sanatate alinajianu alinajianu buna ziua! va rog spuneti_mi cum sa procedez....sotul meu este angajat iar in momentul de fata este internat in spital! am cerut o adeverinta de la firma care ... (vezi toată discuția)