avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii datorii la bugetul de stat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

datorii la bugetul de stat

buna am si eu o intrebare, sunt administratorul unei firme care are datorii la bugetul de stat, pe care evident ca nu le pot plati deocamdata, si azi am primit o citatie la politie pentru acest lucru.
care sunt riscurile si ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:36, 20 Februarie 2012
Ce mai probabil, sunteti chemat pentru ca nu ati virat retinerile la sursa din salarii. Neplata acestora este caz penal, fiind considerata deturnare de fonduri.
probabil ca exista datorii ce privesc impozite cu retinerea la sursa - cum ar fi somajul.
trebuie sa demonstrati lipsa lichiditatilor pentru plata impozitelor. cel mai bine este sa discutati cu un avocat care va va ajuta sa administrati probatoriul aferent. de prferat cineva care stie domeniul evaziunii fiscale.
ok, deocamdata nu pot sa le platesc , am multe facturi clienti neplatite, dar am tot platit aproape in fiecare luna ceva, ..
Luati fisa platitorului de la Administratia Finantelor Publice inainte sa faceti plati la bugetul de stat astfel incat sa platiti in conturile acestea care oricum au prioritate. Discutati cu contabilul dvs. aceste aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati tert Marcela33 Marcela33 Societatea noastra are conturile blocate de un an si doua luni, timp in care din banii incasati am achitat doar salarii si restul s-a virat catre BS si ... (vezi toată discuția)
Faliment srl - administrator si asociat unic persoana straina emilia_zm emilia_zm Buna ziua, am lucrat la un SRL, administratorul si asociatul unic este cetatean danez. In 2010 societatea si-a suspendat activitatea pe 3 ani, cu datorii ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiei la casa de pensii si onorarea contractului de munca marta1965 marta1965 Buna seara,am o problema cu contractul de munca la firma unde am fost angajat ,cei de acolo nu au platit contributiile la casa de pensii,si nici nu au trecut ... (vezi toată discuția)