avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Fiul meu este succesor al bunicilor in cota parte de 1/2 cu fratele mamei lui(sotia mea)care a decedat. Unchiul nu este de acord cu deschiderea succesiunii decat cu conditia impartirii preferentiale a mesei succesorale(in favoarea lui). Din pricina nedeschiderii succesiunii in termen, se aplica si o amenda notariala.
1.Cum poate fiul meu sa ceara deschiderea succesiunii la un notar si daca notarul poate obliga mostenitorul la prezentare in vederea succesiunii in cotele legale?
2.Unchiul ocupa abuziv apartamentul bunicilor, apartamentul facand parte din masa succesorala. Se poate cere despagubire pentru uzufructul bunului succesoral? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: horia51 , utilizator 20:59, 14 Martie 2012
Nu se poate face succesiune la notar daca nu va intelegeti. Trebuie apelat la instanta.
Raspunsul necesita mai multe precizari. Scuze, este un raspuns pe care stiu si eu sa-l formulez! Eu sunt profesor de ed. fizica!
Notarul nu poate obliga mostenitorii sa se prezinte la dezbaterea succesiunii, in situatia in care unul dintre mostenitori refuza dezbaterea pe cale amiabila, succesiunea se va deschide la instanta de judecata (nu exista amenda notariala, puteti dezbate succesiunea cand doriti).
Multumesc! Informativ, care este ordinul de marime al cheltuielilor judecatoresti? Cat la% procentual din masa succesorala sau cote/taxe fixe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)
Renunțare moștenire helguti22 helguti22 Buna ziua, Vin si eu cu o nelămurire in legatura cu succesiunea după unchiul meu (fratele bunicului). După decesul unchiului, bunicul meu a ramas unicul ... (vezi toată discuția)
16 % cota mostenire Mostenitor1q Mostenitor1q Buna ziua Pana acum un an jumatate din apartamentul bunicii mele(legal mama mea prin infiere)era pe numele meu. Jumatate din apartament pe numele meu ca si ... (vezi toată discuția)