Fiul meu este succesor al bunicilor in cota parte de 1/2 cu fratele mamei lui(sotia mea)care a decedat. Unchiul nu este de acord cu deschiderea succesiunii decat cu conditia impartirii preferentiale a mesei succesorale(in favoarea lui). Din pricina nedeschiderii succesiunii in termen, se aplica si o amenda notariala.
1.Cum poate fiul meu sa ceara deschiderea succesiunii la un notar si daca notarul poate obliga mostenitorul la prezentare in vederea succesiunii in cotele legale?
2.Unchiul ocupa abuziv apartamentul bunicilor, apartamentul facand parte din masa succesorala. Se poate cere despagubire pentru uzufructul bunului succesoral? Multumesc!
Notarul nu poate obliga mostenitorii sa se prezinte la dezbaterea succesiunii, in situatia in care unul dintre mostenitori refuza dezbaterea pe cale amiabila, succesiunea se va deschide la instanta de judecata (nu exista amenda notariala, puteti dezbate succesiunea cand doriti).
Succesiune bunica
gina taban
Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)