avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... pamant - vanzare parcela
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

pamant - vanzare parcela

am un unchi mai in varsta care are ceva pamant din care a vandut o parte iar persoana care la cumparat a aranjat la primarie si la un notar deoarece batranu nu este intabulat pe pamant ba mai mult respectivu a aranjat la notar si la primarie sa ia pamant mai mult decat apare la batran in titlu va rog sa ma lamuriti daca este legal va multumesc
Cel mai recent răspuns: mandy7000 , utilizator 19:49, 21 Februarie 2012
Ce înţelegeţi d-voastră prin "a aranjat să ia mai mult pământ decât în acte"? Nimeni nu poate înstrăina mai mult decât are în actele de proprietate, nici notarul, nici primăria. Unchiul vinde o parte din terenul pe care îl are dar această vânzare se va face după ce se face întabularea deoarece va trebui bucata pe care o vinde să fie dezmembrată din suprafaţa mai mare. La ora actuală notariatul va cere actele de proprietate, schiţa cadastrală toată şi schiţa cadastrală cu ceeace se vinde, deoarece această bucată va trebui bine individualizată, bine determinată, acesta fiind una din condiţiile unui contract. ªi la urma urmei, "unchiul" ca stăpân al pământului lui, are dreptul să facă ce doreşte cu el, aşa cum avem cu toţii acest drept să dispunem liber de ceeace avem.
da dar unchiu are 85 de ani si nu sa facut nimic din cea ce spuneti si cand spun ca a aranjat asa a facut pentru ca din ce spuneti dumneavoastra nu sa facut nimic unchiu nu este intabulat pe nici o parte din terenu de pe titlu si in actele care lea semnat unchiu la notar este mai mult decat apare in titlu de proprietate asta vreau sa spun nu cumva ce a facut respectivu se numeste inselaciune cu ajutorul notarului si al primariei va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii? iuli113 iuli113 am urmatorul caz:bunica decedata acum 2,5 ani,are o proprietate pe numele ei,sotul bunicii decedat acum cateva zile,cei proprietar in cf este bunica,cei 2 au ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare deea-stefy deea-stefy Buna ziua am si eu cateva intrebari sper sa ma ajutati Bunicul meu are un teren de 1000mp si are 2 copii mama si unchiul care au renuntat in fata unui notar ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)