avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calomnie Insulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calomnie Insulta

Sunt un Presedinte intr-o Asociatie de Propietari ,unul din propietari mi-a scris o scrisoare si mi-a bagat-o in cutia de scrisori prin care imi spune ca sunt o PROASTA si o CURVA si mult prea multe cuvinte urate pe care nu le pot scrie pe site ,eu ce trebuie sa fac ? vreau sa precizez ca scrisoare a fost asumata si semnata........eu ce trebuie sa fac ,o plingere la Politie si sa-l chem in instanta?E o problema foarte grava .Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:10, 21 Februarie 2012
Nu este o infractiune deci politia nu are ce sa ii faca, totusi puteti sa il actionati in instanta pe civil pentru ai cere daune morale daca puteti dovedi ca respectiva scrisoare va adus anumite prejudicii financiare.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 416 din 14 iunie 2011 a fost publicata decizia nr. 8 din 18 octombrie 2010 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (Decizia 8/2010) privind examinarea recursului in interesul legii cu privire la consecintele Deciziei Curtii Constitutionale nr. 62 din 18 ianuarie 2007 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 pentru modificarea si completarea Codului penal, precum si pentru modificarea si completarea altor legi asupra activitatii dispozitiilor art. 205, 206 si 207 din Codul penal.în sensul că, normele de incriminare a insultei şi calomniei cuprinse în art. 205 şi art. 206 din Codul penal, precum şi prevederile art. 207 Cod penal privind proba verităţii, abrogate prin dispoziţiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispoziţii declarate neconstituţionale prin decizia nr. 62 din 18 ianuarie 2007 a Curţii Constituţionale, nu sunt în vigoare.
Ca atare, daca apreciati ca detineti probe temeinice care sa dovedesca cauzarea de prejudicii asupra imaginii si reputatiei dvs,daca aveti timp si nervi necesari solutionari cauzei in instanta de judecata,va ramane calea promovarii de actiune civila .
si daca miine imi da una in cap???e violent ,are o mare ura pt ca este fiul fostului administrator.daune morale nu se pot cere pt afirmatiile facute ??
daune morale nu se pot cere pt afirmatiile facute??

Daunele morale sunt consecinte de natura nepatrimoniala cauzate persoanei prin fapte ilicite culpabile, constind in atingerile aduse personalitatii sale fizice, psihice si sociale, prin lezarea unui drept sau interes nepatrimonial a caror reparare urmeaza regulile raspunderii civile delictuale daca fapta ilicita s-a produs in afara unui cadru contractual.
Normele eticii si echitatii interzic in principiu acordarea de despagubiri materiale pentru daune morale, deoarece durerea sufleteasca este incompatibila cu un echivalent banesc.
In situatia in care puteti proba in conditiile legii ca afirmatiile facute la adresa dvs au cauzat prejudicii,au adus atingere intereselor dvs,aveti dreptul sa va adresati instantei de judecata
Ramane ca instanta de judecata suverana in solutionare sa analizeze actiunea si motivarea dvs, sa coroboreze faptele cu probele si sa dispuna solutie in consecinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale ptr calomnie si insulte demir_crina demir_crina cum pot sa cer daune morale ? in baza carui articol de lege? ptr calomnie si insulte? (vezi toată discuția)
Lnfractiunea de insulta si calomnie sandidu sandidu Precum se stie , art 205 si 206 din Codul Penal referitoare la pedepsirea infractiunii de insulta si calomnie au fost eliminate ! Stie cineva daca fapta de ... (vezi toată discuția)
Calomnia nucusor nucusor cum se pedepeseste calomnia??cum se poate dovedii ea?mentionez ca am divortat din aceasta cauza deaorece persoane binevoitoare au aruncat cu' noroi;'in ... (vezi toată discuția)