avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Programul pentru instalarea sistemelor de incalzire
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Programul pentru instalarea sistemelor de incalzire

Titularul dosarului de finantare prin Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila a fost acceptat si aprobat in lista din 25.01.2012, iar proprietarul imobilului a decedat in data de 24.01.2012 . In acest sens va rugam sa -mi precizati ce demersuri legale pot fi urmate in conformitate cu Ghidul de finantare, avand in vedere ca sotia defunctului traieste (casatorie unica pentru ambii soti) si este coproprietarul imobilului (art.nr.9 din Ghidul de finantare) la adresa din cererea de finantare.

Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
Mihai Mateescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 10:56, 21 Februarie 2012
In principiu,nu ar trebui sa fie probleme, deoarece sotia indeplineste conditiile beneficiarului,
Dar, raspunsul cel mai competent vi-l poate da Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului, unde s-a depus proiectul, careia sa-i prezentati documentele justificative (certificat casatorie, extras carte funciara de unde rezulta ca este coproprietar,certificatul de deces, copie CI al sotiei si probabil ca se va cere si cont in banca pe numele doamnei) pentru cererea de schimbare benefeciar.
Raspunsul lui Danacj este mai mult decat corect. Dar daca va intampinati cu probleme de interpretare, ce nu din Ghidul, (ce nu prevede nimic in privinta drepturile civile care izvoara de situatiile mai complicate ca al dv, si nici trebuia, doar ce spune ce oricare dintre coproprietari este indreptatit sa se faca cererea, ceea ce este suficient) ci de legea civila aplicabila conform articolului 2, alin 2 al noul Cod civil, precum dat fiind ce erati sub regimen comun de comunitate legala, art. 345 NCC spune clar: "(1) Fiecare sot are dreptul de a folosi bonul comun fara consintamantul expres al ceiluilalt sot", si daca aveti copii sau alte rude mostenitori legale ale sotului decedat, si pana lichidarea regimului de comunitate (de valmasie) asupra bunuri ramasase, adica pana partajul definitiv, art. 324 alin 4, in legatura cu cele 3 anterioare, prin care la desfacere casatoriei, (in acest caz prin decesul) atribuirea beneficiul locuintei conjugale se face automatic catre sotului supravietuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar casa verde clasic ionel40 ionel40 Am accesat in octombrie 2016 programul Casa verde clasic in vederea instalarii unui panou solar apa calda. Conform ,, Ordinului 1817/ 2016 din 20.09.2016 ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru interpretare si lamurirea unei situatii angi25 angi25 Ma numesc Anuta Ion. Am depus dosar pentru casa verde. Au fost cerute o serie de acte printre care si extras carte funciara in original. Eu sunt casatorita, ... (vezi toată discuția)
Coproprietate MV1 MV1 Buna ziua ! Locuiesc cu sotia mea de 20 de ani la o adresa din Bucuresti. Apartamentul imi apartine in exclusivitate fiind cumparat de mine inainte de ... (vezi toată discuția)