avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Respingere dosar Casa verde Clasic
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Respingere dosar Casa verde Clasic

Am accesat in octombrie 2016 programul Casa verde clasic in vederea instalarii unui panou solar apa calda. Conform ,, Ordinului 1817/ 2016 din 20.09.2016 pentru aprobarea Ghidului de finantare , publicat in MO cu nr. 747 din 26.09.2016, am depus o declaratie pe proprie raspundere tipizata in care s-a specificat ca nu am mai aplicat pentru acelaşi imobil şi nu am depus o altă cerere de finanţare care să fi fost acceptată în cadrul acestei sesiuni; si nu am mai primit finanţare în cadrul aceluiaşi program pentru acelaşi imobil în sesiunile derulate anterior. Totodata la pct ,,i,, art 13 din acest Ghid se solcita : ,, pentru imobilele deţinute în coproprietate se va depune o declaraţie notarială, semnată de toţi coproprietarii, din care să reiasă că pentru imobilul respectiv se va depune o singură cerere de finanţare, precum şi persoana solicitantă, în original; Imobilul pentru care am solicitat aceasta finantare a fost construit si dobandit in 2014 ( ultimele sesiuni fiind derulate in anii 2010-2011 ) in actul de vanzare fiind trecut atat eu cat si sotia la cumparatori. Solicitand aceasta declaratie notariala la doi notari , am fost refuzat pe motiv ca noi nu suntem copropietari ci propietari . In final un alt notar i-a legalizat sotiei o declaratie in care a specificat ca nu a accesat in nici o sesiune acest program . Dosarul a fost depus la sediul judetean al AFM ( Agentia Fondului de Mediu ) dupa ce a fost verificat in prealabil de angajatii acestei Agentii. In urma analizei acestor dosare la sediul central AFM dosarul mi-a fost respins cu urmatorul motiv : ,,in cuprinsul dosarului înaintat spre analiză A.F.M. și înregistrat cu nr. ......se regăsește declarația autentificată subnr. ......... de notarul public ....... , care nu este semnată de ambii coproprietari ai imobilului pentru care se dorește finanțarea. Conform art. 13 alin. (1) lit. i) din Ghidul de finanțare : “Pentru imobilele deţinute în coproprietate se va depune o declaraţie notarială, semnată de toţi coproprietarii, din care să reiasă că pentru imobilul respectiv se va depune o singură cerere de finanţare, precum şi persoana solicitantă, în original;...(...)”. Prin urmare, având în vedere dispozițiile imperative ale ghidului în ceea ce privește conținutul dosarului de finanțare,considerăm că aspectele reținute de comisia de analiză în pronunțarea soluiei de respingere a dosarului se dovedesc a fi corecte. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si sa analizati si d-vs daca solutia a fost corecta si daca o mai pot schimba cumva in Instanta , deoarece cred ca acesti functionari se prevaleaza de niste cuvinte goale in loc sa verifice in orice baza de date a dansilor cele declarate de mine . Totodata va rog sa-mi definiti daca puteti conform legii ,,Copropietatea ,, si daca eu si sotia in conditiile date suntem copropietari . In situatia mea sunt multi cetateni din diferite judete si raspunsurile d-vs i-ar ajuta Va multumesc frumos de ajutor

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:32, 19 Iunie 2017
Atata timp cat in ghid era precizat clar ca declaratia trebuie semnata de toti coproprietarii nu aveti ce sa schimbati in instanta.
Din moment ce declaratia este data pe proprie raspundere doar de catre unul dintre coproprietari functionarii nu au motive sa acceseze baze de date pentru a verifica veridicitatea declaratiei.
Trebuia sa semnati amandoi declaratia notariala, nu numai sotia.
Coproprietatea este demonstrata prin actul de proprietate in care sunt trecute cotele parti detinute de fiecare coproprietar in parte.
Din moment ce declaratia este data pe proprie raspundere doar de catre unul dintre coproprietari functionarii nu au motive sa acceseze baze de date pentru a verifica veridicitatea declaratiei.
Trebuia sa semnati amandoi declaratia notariala, nu numai sotia.

Eu am dat declaratie pe proprie raspundere tipizata , sotia declaratie notariala ( deci ambii ), ca niciunul nu a accesat in nici o sesiune acest program.
Nu cred ca e posibil ca intr-o declaratie notariala data de o persoana sa semneze inca o persoana

Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2017
ionel40, utilizator
Pai scrie in ghid ca unul poate sa dea declaratie pe proprie raspundere iar ceilalti declaratii notariale? Sau ca toti trebuie sa dea declaratii notariale?
Contestati respingerea dosarului daca ati depus documentele conform ghidului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru interpretare si lamurirea unei situatii angi25 angi25 Ma numesc Anuta Ion. Am depus dosar pentru casa verde. Au fost cerute o serie de acte printre care si extras carte funciara in original. Eu sunt casatorita, ... (vezi toată discuția)
Interpretare si lamurire angi25 angi25 Ma numesc Anuta Ion. Am depus dosar pentru casa verde. Au fost cerute o serie de acte printre care si extras carte funciara in original. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Lamuriri carte funciara la un imobil angi25 angi25 Am extras carte funciara pe numele meu. Sunt casatorita si apare acest lucru in partea a II-a a CF, trebuie sa am si declaratie notariala din care sa reiasa ... (vezi toată discuția)