avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere obligatii de plata catre FNUASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere obligatii de plata catre FNUASS

In perioada 16.04-30.06.2010 am desfasurat activitate pentru o firma,in baza unui contract de prestari servicii. Activitatea respectiva a fost remunerata si mi s-a oprit impozitul legal, care a fost varsat la mf. La sfarsitul anului 2011 am primit o decizie de impunere de la CAS privind obligatiile de plata catre FNUASS , cu majorari calculate din perioada lucrata in 2010.
Va rog sa-mi spuneti:
1) Daca trebuie sa platesc sau nu acum suma calculata de CAS?
2) Daca aceasta suma trebuia platita de firma pentru care am desfasurat activitatea atunci cand mi s-a facut plata in 2010?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:42, 21 Februarie 2012
Da, trebuie sa platiti conform OUG 58/2010.:(

www.avocatnet.ro/content/for...

In legatura cu plata retroactiva a contributiilor la asigurarile sociale de sanatate (CASS), conform Legii sanatatii 95/2006, presedintele CNAS a precizat ca „aceste plati sunt obligatorii doar pentru cei care pana la data intrarii in vigoare a OUG 58/2010 nu au platit contributia la sanatate, dar doar pentru aceia care in perioada 2006-2010 nu au avut decat contract de drepturi de autor sau alte forme de venit nesalarial. Pentru cei care au avut si contract de drepturi de autor, dar si carte de munca, nu exista niciun motiv sau temei legal pentru a mai plati retroactiv vreun leu la CASS
.

[ link extern ]
Multumesc, dar plata retroactiva se aplica in situatia pe care o descrieti incepand cu luna iulie 2010, ori contractul meu de prestari servicii a incetat cu data de 30.06.2010 fapt pe care il pot dovedi cu adeverinta pentru perioada contractului,dar si cu declaratia 100 prin care s'au varsat banii la buget.
Mii de multumiri.
Nu conteaza ca acel contract a expirat la 30 iunie 2010, plata se face retroactiv punerii in aplicare a prezentei ordonante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Impozit pfa irbo irbo daca am incheiat un contract de prestari servicii inainte de aparitia oug 58 pe 2010 dar plata se face acum cum va fi impozitata aceasta suma in cond in care ... (vezi toată discuția)
Carte de munca dorela dorela Daca am un PFA pot sa lucrez la o alta firma cu contract de prestari servicii? Daca DA as vrea sa stiu care sun contributiile pe care trebuie sa le platesc si ... (vezi toată discuția)