Avem in familie un teren agricol extravilan obtinut prin retrocedare.Cand l-am primit era lucrat de o firma privata, iar patronul firmei doreste sa incheie acum un contract de arendare cu noi. As dori sa aflu daca exista un formular-cadru pentru contractul de arenda si unde il pot gasi.
Multumesc si va doresc o zi buna!
Gasiti contractul de arendare in Legea nr. 16/1994 a arendarii, versiune actualizata la data de 5.03.2008, care cuprinde ultima modificare, adusa de Legea nr. 20/2008 aici: www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc mult pentru raspunsurile atat de prompte, vreau sa ma informez pentru a fi in cunostinta de cauza atunci cand semnez contractul, ca sa nu am surprize neplacute mai tarziu.
Mai am o nelamurire sau poate nu stiu sa interpretez ceea ce am citit:ce se intampla cu contractul de arenda daca in timpul desfasurarii acestuia unii dintre noi ar dori sa vanda pamantul pe care il detin? Suntem 5 mostenitori, fiecare are teren in proportii diferite, ne cunoastem foarte putin si locuim in cele patru colturi ale tarii, iar mie mi-e teama ca surprizele neplacute ar putea aparea mai ales din partea acestora si nu a arendasului, care mi s-a parut de buna credinta pana acum.
Multumesc inca o data.
In cazul acesta, 5 mostenitori, arendarea se face cu acordul lor, fie prin prezentarea personala la incheierea contractului de arenda, fie ca va imputernicesc pe dvs. sa-i reprezentati la incheierea contractului de arenda.Imputernicirile, cele 4, se vor face la notar.
am un teren in arenda si cand am mers sa cer banii pe arenda mi s-a spus ca i-a ridicat socrul meu avand cartea mea de alegator ca document.E POSIBIL sa ancaseze altcineva din familie banii din arenda daca nu are procura notariala??PE contract sunt doar eu trecut..multumesc. mai e valabil contractul in acest caz??