avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de arenda

Avem in familie un teren agricol extravilan obtinut prin retrocedare.Cand l-am primit era lucrat de o firma privata, iar patronul firmei doreste sa incheie acum un contract de arendare cu noi. As dori sa aflu daca exista un formular-cadru pentru contractul de arenda si unde il pot gasi.
Multumesc si va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: griguta , utilizator 22:31, 4 Aprilie 2012
Buna dimineata ! Exista pe nenumarate site-uri astfel de modele . De regula , firmele specializate au modele proprii pe care le folosesc ...
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
Adrian Marin, Consilier juridic
Gasiti contractul de arendare in Legea nr. 16/1994 a arendarii, versiune actualizata la data de 5.03.2008, care cuprinde ultima modificare, adusa de Legea nr. 20/2008 aici:
www.avocatnet.ro/content/art...

Multumesc mult pentru raspunsurile atat de prompte, vreau sa ma informez pentru a fi in cunostinta de cauza atunci cand semnez contractul, ca sa nu am surprize neplacute mai tarziu.
Mai am o nelamurire sau poate nu stiu sa interpretez ceea ce am citit:ce se intampla cu contractul de arenda daca in timpul desfasurarii acestuia unii dintre noi ar dori sa vanda pamantul pe care il detin? Suntem 5 mostenitori, fiecare are teren in proportii diferite, ne cunoastem foarte putin si locuim in cele patru colturi ale tarii, iar mie mi-e teama ca surprizele neplacute ar putea aparea mai ales din partea acestora si nu a arendasului, care mi s-a parut de buna credinta pana acum.
Multumesc inca o data.
In cazul acesta, 5 mostenitori, arendarea se face cu acordul lor, fie prin prezentarea personala la incheierea contractului de arenda, fie ca va imputernicesc pe dvs. sa-i reprezentati la incheierea contractului de arenda.Imputernicirile, cele 4, se vor face la notar.
am un teren in arenda si cand am mers sa cer banii pe arenda mi s-a spus ca i-a ridicat socrul meu avand cartea mea de alegator ca document.E POSIBIL sa ancaseze altcineva din familie banii din arenda daca nu are procura notariala??PE contract sunt doar eu trecut..multumesc. mai e valabil contractul in acest caz??
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
griguta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de arenda mihaela495 mihaela495 Buna ziua, Parintii mei in calitate de proprietari ai unui teren ar dori sa incheie un contract de arenda pentru teren. Persoana careia doresc sa-i arendeze ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din arenda tibiard tibiard Buna ziua In acest an voi incheia un contract de arendare in calitate de arendator, va trebui sa declar in luna mai a anului viitor un venit estimat pt. ... (vezi toată discuția)
Incetare contract arenda. deces arendator alinc2000 alinc2000 Buna ziua. In anul 2007 bunicul meu a incheiat cu o societate un contract de arenda pentru o perioada de 10 ani. In primavara acestui an au decedat ambii ... (vezi toată discuția)