avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ABATEREA DISCIPLINARA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ABATEREA DISCIPLINARA

am si eu o mica nelamurire cu privire la abaterea disciplinara .
se poate sanctiona o persoana cu luarea din salariu pt. o reclamatie care nu tine de salariat.
ps:piesele sortate de noi se duc la o firma mare si cei de acolo ne fabrica defectele si trimit meiluri catre firma noastra cum ca acel angajat a gresit si i se ia din salariu 5-10%
va rog sa ma lamuriti mai bine:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:07, 21 Februarie 2012
Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
Angajatorul stabileşte sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere următoarele:
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatului;
e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de concediere adry. adry. Are dreptul sa ma concedieze pentru abatere de la disciplina, fara un avertisment inainte? (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara MonaSi MonaSi Buna ziua! Daca un angajat se afla in perioada de penalizare salariala si savarseste alta abatere disciplinara(diferita de cea in urma caruia a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! firma la care lucrez dorește să mă sancționeze ... 2006 2006 Buna ziua! Firma la care lucrez dorește să mă sancționeze pentru o greșeală. Menționez că eu nu îmi aduc aminte de incident,nu mi s au prezentat nici ... (vezi toată discuția)