avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept de concediere

Are dreptul sa ma concedieze pentru abatere de la disciplina, fara un avertisment inainte?
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
adry., utilizator
Cel mai recent răspuns: adry. , utilizator 16:30, 11 Iunie 2012
1. Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

2. Aplicarea sanctiunii se face in functie de :
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatului;
e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.

3. Angajatorul are posibilitatea de a decide aplicarea oricarei sanctiuni prevazute la art.248 C.mun. , fara a fi obligat la aplicarea acestora in ordinea enumerata de Codul Muncii.

4. Daca considerati ca pentru abaterea disciplinara savarsita sanctiunea este grva, atunci in termne de 30 de zile de la data comunicarii deciziei o puteti contesta in instanta - Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
In functie de gravitatea faptei si de concluziile cercetarii disciplinare angajatorul poate aplica o asemenea asanctiune fara alt avertisment.
Art. 250
Angajatorul stabileste sanctiunea disciplinara aplicabila in raport cu gravitatea abaterii disciplinare savarsite de salariat, avandu-se in vedere urmatoarele:
a) imprejurarile in care fapta a fost savarsita;
b) gradul de vinovatie a salariatului;
c) consecintele abaterii disciplinare;
d) comportarea generala in serviciu a salariatului;
e) eventualele sanctiuni disciplinare suferite anterior de catre acesta.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment la locu de munca Crystyan18@yahoo.com Crystyan18@yahoo.com Poti sa iei avertisment pentru ca nu am purtat casca de protectie stiind ca nu mi sa dat in primire la echipamentul de protectie si al 2 avertisment l-am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de conducere maria-m maria-m se poate lua indemnizatia de conducere fara a parcurge si celelalte sanctiuni ca : a) observaţie scrisă; b) avertisment; (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara MonaSi MonaSi Buna ziua! Daca un angajat se afla in perioada de penalizare salariala si savarseste alta abatere disciplinara(diferita de cea in urma caruia a fost ... (vezi toată discuția)