avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment la locu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment la locu de munca

Poti sa iei avertisment pentru ca nu am purtat casca de protectie stiind ca nu mi sa dat in primire la echipamentul de protectie si al 2 avertisment l-am luat pentru ca am vorbit la telefon scrie undeva ca nu ai voie sa vb la tel on timpu programului si daca da unde
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 11 Ianuarie 2018
Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
Si la cate avertismente poate desface contractul de munca
Depinde de angajator ...

art.250 C.mun.
Angajatorul stabileşte sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere următoarele:
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatului;
e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de concediere adry. adry. Are dreptul sa ma concedieze pentru abatere de la disciplina, fara un avertisment inainte? (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara MonaSi MonaSi Buna ziua! Daca un angajat se afla in perioada de penalizare salariala si savarseste alta abatere disciplinara(diferita de cea in urma caruia a fost ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris Katemore Katemore Exista un numar limita de avertismente scrise pe care le poate primi un angajat intr- o saptamana/luna? Dupa 3 avertismente scrise ti se poate desface automat ... (vezi toată discuția)