avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs si cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs si cheltuieli de judecata

Buna ziua! As vrea sa va întreb si eu cat durează recursul într-un proces de servitute si in ce consta(alte probe sau ce?!).De asemeni mi s-a spus ca cine va pierde procesul(azi aflu decizia) va plăti si cheltuielile de judecata inclusiv avocații; as vrea sa stiu cum se hotăraște cine a 'pierdut" având in vedere ca instanta poate da o hotărâre care sa para ca mulțumește ambele parți...
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 09:48, 21 Februarie 2012
În principiu, recursul nu durează mai mult de unul, două termene (dacă nu se folosesc "tertipuri" de gen amânare pentru angajare apărător, amânare pentru studiul întâmpinării etc.).

În recurs, singurele probe noi admise sunt înscrisurile.

În ceea ce priveşte cheltuielile de judecată, acestea vor fi plătite de partea care a pierdut procesul.

Dacă hotărârea definitivă şi irevocabilă "dă dreptate" ambelor părţi, în sensul că admite doar în parte cererea introductivă de instanţă, atunci judecătorii au posibilitatea să compenseze cheltuielile de judecată, astfel încât fiecare parte să rămână cu ceea ce a cheltuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura judecarii in recurs - depunere intampinare, propunere probe lonita lonita Buna ziua. Sunt intr-un proces pentru stabilire program vizitare minor, urmeaza sa se judece recursul, primul termen este in iunie. Am depus ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata - recurs buna ! in urma unul proces indelungat ... ATrica ATrica Cheltuieli de Judecata - RECURS Buna ! In urma unui proces indelungat de servitute, castigat de subsemnatul, a urmat un proces separat pt cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Pot atasa inscrisuri la intampinare? lonita lonita La intocmirea unei intampinari pentru un recurs privind proces program vizitare minor, pe langa motivele intampinarii se pot atasa si alte inscrisuri care au ... (vezi toată discuția)