avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea necesara pt a beneficia de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea necesara pt a beneficia de somaj

Aceasta vechime de 12 luni (lucrate cu carte de munca) minima pentru acordarea ajutorului de somaj pe ultimele 24 de luni mai este in vigoare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:01, 21 Februarie 2012
Da, legea 76/2002 prevede ca puteti beneficia de ajutorul de somaj daca aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni, sau alte conditii asimilate.
De retinut ca aceste 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
De retinut este si faptul ca, la stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul individual de munca si ajutorul de somaj roxana85 roxana85 Buna ziua, As dori sa stiu care este durata/valabilitatea minima a c.i.m. , mai precis, cate zille trebuie sa lucrez, pentru a putea primi ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie de somaj neon butterflies neon butterflies conform ultimelor modificari ale legii 76, beneficiaza de indemnizatia de somaj cei ce au 12 luni consecutive lucrate in ultimele 24? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? tr3s tr3s Am fost disponibilizat in aprilie 2010 de la o firma care a intrat in insolventa la acea data, am plecat de la ei cu somaj, pe perioada de 9 luni, in toata ... (vezi toată discuția)