Buna ziua..imi puteti spune si mie taxa de timbru judicira pentru sectorul 4 pt legalizarea unei hotarari de divort se poate achita si la cec in sectorul 4..si in valoare de ce suma este?...iar timbrul judiciar pt legalizare in valoare de ce suma trebuie sa fie?...multumesc anticipat
Pentru legalizare sau pentru definitivare sentinta ?
Daca doriti definitivarea sentintei , este necesara o taxa de timbru in valoare de 2 lei ( care poate fi achitata si la CEC ) si un timbru judiciar in valoare de 0.15 lei.
Daca acesta era raspunsul pe care il asteptati , sfatul meu este sa mergeti la instanta a carei hotarare doriti s-o definitivati si sa cereti lamuriri la registratura . Este posibil sa puteti achita taxele chiar in sediul acestei instante .
Despre taxa de legalizare este necesar sa va adresati unui notar , iar acesta va taxeaza pe loc.
Atentie insa : onorariile notarilor difera !
nu inteleg ce inseamna terminul de definitivare...am terminat divortul si doresc sa-mi legalizez hotararea..la notar de ce ar trebui sa mai merg...caci sincer nu stiam ca trebuie mers si la notar..multumesc anticipat inca odata pt raspuns
Nu aveti nicio treaba la notar, mergeti la judecatorie si depuneti cerere pt legalizare sentinta cu mentiunea definitiva si irevocabila.
Taxa de 2 lei se plateste la cec, timbru judiciar il luati de la posta si cererea o puteti lua de la xerox din judecatorie sau o descarcati de pe net.
Cererea impreuna cu timbrul, chitanta si hot se depun la registratura judecatoriei