Va rog sa-mi spuneti si mie daca pentru un cetatean din Republica Moldova care este angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata in cadrul unei societati din Bucuresti si are permis de sedere care expira in data de 01.09.2009, trebuie sa-i intocmesc carnet de munca. Mentionez ca este tanar absolvent al Universitatii Bucuresti si nu a mai avut intocmit pana acum carnet de munca.
Va multumesc,
Laura Old
strainii pot fi angajati numai dupa obtinerea unui "permis", sau "autorizatie" de munca, vedeti ORDONANTA DE URGENTA nr. 56 din 20 iunie 2007 privind încadrarea în munca si detasarea strainilor pe teritoriul României, exista o intreaga procedura pe care trebuie s-o urmati, inclusiv dovada ca nu aveti niciun candidat roman pentru postul respectiv, mai intrebati la ANOF
Din moment ce este angajat al societatii noastre inseamna ca are permis de munca si au fost indeplinite toate formalitatile cu privire la cetatenii straini. Am intrebat si la ITM si mi-au spus acelasi lucru ca Elis, am voie sa ii fac carnet de munca.
Multumesc inca o data ! :):):)