avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare - diferenta intre scriptic si faptic
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare - diferenta intre scriptic si faptic

Am un teren cu casa batraneasca mostenita de la parinti.Dupa decesul ultimului parinte in 2002(toamna),imediat in 2003,am facut succesiunea la notar(in Negreti-Oas),am devenit mostenitor in cota 1/1(prin renuntarea surorii mele).Terenul se afla intr-o zona care nu afost cooperativizata,iar acesta s-a transmis din tata in fiu.Problema este ca acest teren apare in certificatul de mostenitor ca proprietate extratabulara(nu are nr.topo.),iar conform registrului agricol suprafata de teren este de 10300m patrati.Anul trecut am chemat un topograf autorizat,am masurat terenul si am gasit cu mai mult de 20 de ari in plus ,deci ar fi cam12600 m patrati,teren delimitat cu borne de catre parinti cu mult timp in urma si folosit fara a fi tulburati.Am fost si la cartea funciara si am gasit o harta concretuala si o parcela cu nr.topo. ,iar pe parcela respectiva apare bunicul cu o suprafata de 93 de ari,si sper sa mai gasesc o parcela in care apare bunicul.Ma intereseaza metoda prin care pot intabula ,si daca este,cat ar fi taxa de timbru?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:05, 22 Februarie 2012
Puteti intabula parcela in care apare bunicul dvs,numai in situatia in care puteti dovedi in conditiile legii ,ca detineti titlu de proprietate asupra parcelei in discutie
Aţi spus că aţi făcut succesiunea la notar- pentru aceasta trebuia să daţi notarului actele de proprietate ale defunctului, adeverinţa de rol fiscal, eventualele datorii(acestea date de primăria unde a locuit decedatul).Deci, notarul pe ce suprafaţă de teren va făcut succesiunea?Bineînţeles că aces teren apare ca extratabular, nefiind întabulată.Faceţi o documentaţie cadastrală , aceasta executată de către un expert topo autorizat, şi împreună cu restul de documente pe care acesta vi le va spune, veţi face cerere de întabulare pentru suprafaţa la care aveţi dreptul, conform actelor. Pentru restul, o acţiune în constatare a unei suprafeţe mai mari decât în acte, sau poate mai găsiţi vreun act alt defunctului.
În orice caz nimic nu merge cu aproximaţie-ar fi suprafaţa cam.., ar mai fi poate...Trebuie să ştiţi exact ce aveţi, ce doriţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren barta_andras barta_andras Buna ziua, bunicul meu impreuna cu cei 5 frati ai sai au mostenit o parcela de teren de la parintii lor. Acest teren a fost impartit intre ei dar nu a fost ... (vezi toată discuția)
Intabulare greșită. colceriumari-bv colceriumari-bv Bună ziua!In 1993 bunicul meu a solicitat întabularea terenurilor care le deținea, prin hotarâre judecătoreasca. Eu, cu sora mea am devenit proprietari ... (vezi toată discuția)
Intabulari suprapuse musteataflorin musteataflorin Buna seara Am si eu o problema cu o intabulare a unui teren extravilat suprapus peste un teren vecin, efectiv suprapunerea este de max 49 cm ipotenuza (in ... (vezi toată discuția)