avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare greșită.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare greșită.

Bună ziua!In 1993 bunicul meu a solicitat întabularea terenurilor care le deținea, prin hotarâre judecătoreasca. Eu, cu sora mea am devenit proprietari prin succesiune în 2012. In 2019 vecinul decedează, moștenitorii doresc să facă succesiunea și constată că terenul de 2200 m pe care se află și casa, este în proprietatea mea și a surorii mele. După discuțiile care le am avut cu cei de la primărie, cadastru, notar, s-a ajuns la concluzia ca a fost o greșeală a topografului, care a indicat un alt nr.topo. Eu mai detin un teren în continuarea parcelei vecinilor dar care nu apare întabulat, bănuiesc că aici s-a făcut greșeala. Vă rog să îmi spuneți ce pot face în cazul menționat, moștenitorii vecini doresc să vândă terenul și casa moștenite dar nu o pot face deoarece întabularea s-a făcut greșit. Eu cu sora suntem de acord sa i ajutăm, dar cum? Pot eu cu sora să i vând cumparatorului? Poate ne trezim peste câțiva ani că vin să și revendice moștenirea.

Alte discuții în legătură

Intabulare - diferenta intre scriptic si faptic kozmagrigore kozmagrigore Am un teren cu casa batraneasca mostenita de la parinti.Dupa decesul ultimului parinte in 2002(toamna),imediat in 2003,am facut succesiunea la notar(in ... (vezi toată discuția)
Moștenitori cu drepturi egale, sau nu? VioVioletaVio VioVioletaVio Bună ziua, Mă puteți ajuta cu informații despre o moștenire? La moștenire există 3 moștenitori, mama, fratele și sora ei. Timp de 22 de ani am ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent un raspuns ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un teren de 5000 mp extravilan in proprietate in baza legii 18/1991.Am titlul de proprietate din anul 1994.De atunci platesc impozit pe acest teren. Am ... (vezi toată discuția)