avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenitori cu drepturi egale, sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenitori cu drepturi egale, sau nu?

Bună ziua,
Mă puteți ajuta cu informații despre o moștenire?
La moștenire există 3 moștenitori, mama, fratele și sora ei. Timp de 22 de ani am locuit cu ea și bunicul meu în casă ( moștenire). Niciunul dintre frații ei nu au contribuit la îmbunătățirile casei sau la cheltuieli (impozit, facturi de întreținere, cadastru, intabulare) , mama deține toate facturile. În urmă cu 6 ani a decedat bunicul și nu au dezbătut succesiunea atunci. Acum, frații mamei vor să dezbată succesiunea și să vândă casa. Mama nu vrea să vândă partea ei, din cauză că nu are unde să locuiască. Casa valorează în jur de 30000 -35000 lei.
Întrebările sunt:
Ce ar putea să facă, mama mea, ca să nu le dea întreaga parte care li se cuvine lor? Deorece ea a plătit tot ce a fost nevoie și doar ea a contribuit la îmbunătățirile casei.
În codițiile în care ei nu sau interesat de starea bunicului meu, nu l-au ajutat cu nimic, nici măcar cu o farfurie de mâncare, timp de 22 de ani.
Mama a făcut invețiții în toată casa pentru un trai modest, iar frații ei nu au contribuit cu nimic. Pentru unele investiții mai are bonuri fiscale, pentru unele nu mai are, dar are martori toți vecinii.
Cum poate recupera 1/3 de la fiecare frate banii pentru cadastru și intabularea pentru care tot mama a plătit suma integrală? Bunicul meu a semnat chitanța, dar am martori că nu el i-a dat banii cadastristului.
Dacă mama i-ar da în judecată pentru cele mai sus menționate, ar avea câștig de cauză? Ar recupera banii pentru investiții, cadastru, intabulare sau în locul acestor bani , i s-ar cuveni o parte mai mare de casă?

Aștept răspunsul dvs. .
Vă mulțumesc anticipat!
O zi bună vă doresc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:42, 24 Februarie 2017
Mama dvs nu poate face nimic din ceea ce doriti, sa ii oblige pe ceilalti mostenitori sa plateasca imbunatatirile casei taxele si impozitele casei pentru ca nu a fost obligata sa le plateasca.
Chiar daca ii da in judecata nu va avea castig de cauza.
Daca fratii nu vor sa cedeze in favoarea surorii care a locuit impreuna cu parintii si a avut grija de ei, singura optiune este sa le plateasca fiecaruia o sulta (suma de bani) in schimbul cotelor lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenitori cu drepturi egale sau nu VioVioletaVio VioVioletaVio Bună ziua, Mă puteți ajuat cu informații despre o moștenire? La moștenire există 3 moștenitori, mama fratele și sora ei. Timp de 22 de ani am locuit ... (vezi toată discuția)
Casa-mostenire ely_3n ely_3n O sa trec direct la problema fara a mai recurge la vreo introducere. Povestea pe scurt Eu si parintii mei am vandut apartamentul in care stateam si ne-am ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare imobil dirina2 dirina2 Buna seara! Va expun urmatorul caz, cu dorinta si rugamintea sa ma ajutati cu un sfat. In anii \'70 doi soti s-au despartit in fapt (fara divort), si-au ... (vezi toată discuția)