avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile parintilor care au in intretinere un copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile parintilor care au in intretinere un copil cu handicap accentuat

Va rog sa ma sprijiniti cu un raspuns in a elucida urmatoarea situatie:
O familie care are in intetinere un copil de 15 ani cu handicap accenuat ce drepturi are? Mentionez ca pana in 2002 copilul a fost incadrat la gradul de handicap mediu,iar din 2007 s-a stabilit gradul de handicap ACCENTUAT.De problemele copilului se ocupa in general mama,dar este si angajata.
Care sunt actele normative care reglementeaza eventualele drepturi?
Daca aceste drepturi pot fi solicitate si pentru perioada anterioara,respectiv din anul 2007.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 12:47, 22 Februarie 2012
Orice persoana cu handicap are o serie de drepturi care vizeaza atat sanatatea, educatia, formarea profesionala, cat si locuinta, adaptarea la locul de munca, asistenta judiciara sau petrecerea timpului liber. In articolul de azi va propunem o detaliere a acestor drepturi si va spunem, de asemenea, care sunt prestatiile sociale acordate persoanelor cu deficiente de orice natura.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile persoanei adulte incadrate in grad de handicap mediu sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt drepturile de care poate beneficia o persoana diagnosticata cu handicap mediu si pensionata medical cu gradul ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sau ce avantaje voi avea de pe urma certificatului de persoana cu handicap? dorel_santi dorel_santi sunt o persoana cu 2 dizabilitati din nastere, si anume, nu aud cu urechea stanga, am obtinut un certificat de handicap in primul an de facultate, pentru un ... (vezi toată discuția)
Drepturile persoanelor cu handicap george0908 george0908 Buna ziua,din pacate in familie am o ruda ce este diagnosticata de cca.10 ani cu handicap grav iar mama sa ii este insotitoare primind in acest sens ... (vezi toată discuția)