avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile persoanelor cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile persoanelor cu handicap

Buna ziua,din pacate in familie am o ruda ce este diagnosticata de cca.10 ani cu handicap grav iar mama sa ii este insotitoare primind in acest sens drepturile sociale prevazute de lege.In vara acestui an,doresc sa mearga intr-o statiune balneara,conform Legii nr.448/2006 republicata la 20.102011 Cap.I I ,art.11 lit b.In acest sens m-am deplasat la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului [Editat] carora le-am spus ce dorim si care ne-au trimis la Casa de Pensii a jud. [Editat],pentru a intocmi dosarul necesar.Acestia din urma,ne-au ascultat doleantele noastre,pasindu-ne inapoi de unde am venit,fara alte explicatii cu mentiunea ca persoana insotitoare daca are venituri (pensie) trebuie sa achite 1/2 din contravaloarea biletului de odihna si tratament .Mai mult decit atit mergind la Policlinica Valenii de Munte jud.Prahova,unde persoana adulta cu handicap grav este in evidenta si tratament,pentru a cere medicului specialist recomandarea necesara conform art.11 li.b acesta a spus ca nu stie despre ce este vorba ,ca nu a dat niciodata asa ceva si sa revenim alta data.Va rog respectuos sa-mi spuneti unde trebuie sa ma adresez in acesta tara pentru a obtine doua bilete la o statiune balneara rudelor mele (cea cu handicap grav si insotitoarea ei) si sa nu mai fim bataia de joc a unor incompetenti.Va spun cu sinceritate ca pina in acest an,din 2001 si pina in 2011 le-am cumparat eu pe cheltuiala mea bilete pentru statiune,dar de acum nu mai pot din punct de vedere financiar si nu m-am interesat de prevederile Legii nr.448/2006,ei avind drepturi in azcest sens.Va multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:46, 19 Aprilie 2012
Orice persoana cu handicap are o serie de drepturi care vizeaza atat sanatatea, educatia, formarea profesionala, cat si locuinta, adaptarea la locul de munca, asistenta judiciara sau

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare bilete de tratament persoane cu dizabilitati alexandrina46 alexandrina46 Buna ziua. Am ales astazi, sa ma adresez dvs.in speranta ca ma veti putea ajuta sa rezolv urmatoarea speta. Sunt pensionara cu ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap-drepturi bilete gratuite tratament balnear cocos44 cocos44 Sunt persoana cu [b]handicap fizic grav[/b],permanent,nerevizuibil,cu asistent personal;de asemenea am si calitatea de [b]pensionara de limita de ... (vezi toată discuția)
Asistent personal vasiletudurean vasiletudurean Buna ziua.Am depus la primaria c-lung mold. un certificat de handicap grav ptr.mama mea,am solicitat angajarea unui insotitor si mi s-a spus ca indemnizatia ... (vezi toată discuția)