avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AM NEVOIE DE AJUTOR!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AM NEVOIE DE AJUTOR!

Vă rog să-mi spuneti la ce să mă aştept după ce am fost scoasă afară din casă împreună cu un copil minor,de către bărbatul cu care am trăit 8 ani în concubinaj,casa e pe numele meu şi acum locuiesc cu chirie!Plăteşte pensie alimentară copilului dar am nevoie să am o casă,pt mine si copil!EXISTA vreo şansă să merg în instanţă având în vedere că locuinţa e pe numele meu,pot avea dreptul la ceva din acel imobil?Tatăl copilului a participat financiar la construcţia casei şi v-aş ruga să-mi spuneţi,care e procedura legală spre care ar trebui să mă indrept într-un eventual proces?MULŢUMESC DIN SUFLET CELOR CARE VOR BINEVOI SÃ ARUNCE O PRIVIRE ASUPRA ACESTUI CAZ!!!
Cel mai recent răspuns: nicoll31 , utilizator 16:56, 11 Noiembrie 2008
Faceti actiune de evacuare! In instanta!
Cel mai bine e sa mergeti cu actele la un avocat, ii expuneti situatia de fapt si acesta va poate spune in ce masura va trebui sa-i mai platiti ceva concubinului, cam cat poate dura etc.
Depinde de situatia de fapt cat aveti de platit, cat dureaza... difera de la caz la caz.
Faptul ca ati plecat din propria casa este cea mai mare greseala ce ati facut, puteti sa introduceti actiune de evacuare, sau altceva daca spuneti ca aveti casa pe numele dvs. Este pacat sa va chinuiti cu un copil sa stati cu chirie,iar in casa dvs sa locuiasca altii. Dupa aceasta mai vedeti cum veti rezolva problemele...
Mulţumiri celor care m-au îndrumat!Cât despre plecat,n-am plecat că am vrut.:wave:
Silvia, a fost data afara din casa, n-a zis ca a plecat ca asa i s-a nazarit... Ce era sa faca? Sa stea sa ia palme sau, dupa caz, sa-si strice nervii aiurea? Pentru un an de chirie? X-(
NU vad cum, avand in vedere ca nu stim toata situatika de fapt, cum putem spune ca a fost cea mai mare greseala... Poate o omora, merita sa ramana acolo? Era inca cea mai mare greseala sa fi plecat? Sau faptul ca a ramas devenea, atunci, cea mai mare greseala? Si, din pacate, ireparabila...

Sa nu judecam fara sa cunoastem. Ca suntem avocati si stim cat de diverse pot fi situatiile si ca orice preconceptie poate duce la o judecata incorecta.
MULTUMESC pt sustinere!Povestea e lunga si poate parea plictisitoare,e dificil sa faci alegerea corecta cand nu prea ai de ales,dehh!omul se simtea bazat,doar e om de vaza pe meleaguri citadine:((De dragul copilului nu prea am dat importanta la toate,credeam ca e educatie nemteasca#-o,dupa aproape 9ani ,eram salbatica,nu prieteni,nu familie,in fine asa au trecut anii,m-a terorizat mereu iar acum,nu stiu cum de a aranjat DUMNEZEU,casa,adica vila ,terenuri,si inca o casa in Unirii,sunt pe numele meu!EL ma tot ameninta ca daca cer ceva,ma distruge,zice ca nu merit nimic,ca oricum suntem in Republica Banana,:OIntrebarea mea e:ce-mi poate face daca merg in instanta?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2008
nicoll31, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj in urma unei relatii de concubinaj (8 ani) cristinan1985 cristinan1985 Buna ziua, Va rog sa ma informati cum trebuie sa procedez in cazul in care m-am despartit de pesoana cu care am convietuit 8 ani: impreuna avem un baietel de ... (vezi toată discuția)
Rog lamuriri despre ordin de evacuare majordom majordom Buna tuturor, Situatia mea este dupa cum urmeaza: - concubinaj de 12 ani - 2 copii minori rezultati din relatie - am avut incredere in el si s-a trecut ... (vezi toată discuția)
Fostul sot sta in concubinaj in casa noastra aflata in partaj. o pot evacua pe concubina? sau pe amandoi ? zeita_zeita zeita_zeita Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o problema. Fostul meu sot sta in concubinaj in casa familiala construita impreuna in timpul casniciei noastre. Noi am ... (vezi toată discuția)