avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Statul Roman raspunde pentru greselile magistratilor?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Statul Roman raspunde pentru greselile magistratilor?

As dori sa aflu daca magistratii pot fi trasi la raspundre pentru greselile facute in exercitiul functiunii?
Pentru aceste greseli cine plateste?
Pentru prejudiciile materiale sau morale provocate de magistrati poate fi tras la raspundere Statul Roman prin Ministerul Justitiei sau Ministerul de Finante?
De competenta carei instante de judecata tin aceste procese?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:36, 26 Februarie 2012
Imi pare rau pentru dvs domnule Zocor, chiar aveti "ghinion" (de fapt un grav abuz) cu aceasta recuzare. Sper sa primiti raspunsuri pozitive la sesizarile facute, dar nu stati sa asteptati. Solicitati audiente la forurile respective si in cadrul lor pomeniti si faptul ca daca nu vor actiuna in sensul legii aveti la indemana si media romaneasca care de abia asteapta sa mai faca un serial fluviu despre magistrati de acest fel. Le este frica de gura presei pentru ca fiecare tine de scaunul lui ca sa nu il piarda. Am o cunostinta care astepta de 1an si 6 luni sa se incheie o cercetare penala iar cand a cedat nervos si a mers la presa in 2 saptamani a avut Ordonanta procurorului.

Am avut si eu de primit o ordonanta acum cativa ani si cand m-am dus sa o ridic am constatat ca era emisa de peste 15 zile......firesc ca am intrebat de ce nu a fost trimisa si mi s-a raspuns ca nu au avut bani de timbre.....incredibil, nu?

@zocor,

Daca ii intocmeati plangere penala magistratului inca de la prima cauza , exista un motiv temeinic privind dusmania si cu siguranta nu mai judeca nici o speta care va privea. Daca hotararea a fost data de un judecator recuzat in prealabil, fara solutionarea legala a cererii de recuzare, este motiv de nulitate a hotararii.Ati declarat apel sau recurs impotriva fondului si a incheierii prin care s-a dispus cu privire la recuzare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi procesuale dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala impotriva unui ofiter de politie pentru abuz in serviciu. Cu toate ca inscrisurile sun clare din punctul meu de vedere, ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului robdum robdum Buna Ziua, Sunt parte vatamata intr-un dosar lucrat \"foarte bine\" de catre un procuror asa incat sa scoata nevinovati doi infractori. Am mers pe calea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva magistratilor justdeals justdeals Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL?? (vezi toată discuția)