avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... spatiul locuibil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

spatiul locuibil

Detin o garsoniera in care nu locuieste nimeni,proprietatea mea si as vrea sa pot ajuta o famile de prieteni de la tara care fac naveta sa poata sa mai stea si acolo pentru a nu face naveta tot timpul si in acelasi timp ar fi de acord sa contribue la plata cheltuielilor ce le revin Cum este corect sa procedez? Mentionez ca am copilarit impreuna nu o sa am probleme dar nu pot nici sa fac contract de inchiriere ne putand sa le percep vreo chirie mai ales ca nu vor sta tot timpul acolo. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 20:46, 21 Februarie 2012
Sfatul meu ar fi să încheiaţi un contract de comodat, ce presupune cam aceleaşi lucruri ca şi un contract de închiriere, decât că folosinţa este gratuită, precizaţi că nu percepeti chirie şi că vor contribui cu o sumă la cheltuielile imobilului. Suma o stabiliţi de comun acord şi precizaţi in contract ce anume reprezintă. In acest contract precizaţi şi cine răspunde ptr eventuale, daune şi in ce stare se află imobilul la predare şi tot ceea cr mai consideraţi necesar. Paza bună trece primejdia rea. Acest contract nu trebuie să îl depuneti la administraţia financiară, rămâne între dv.stră şi va fi folosit doar în eventualitatea unui litigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere drazicmania drazicmania Vreau sa las un prieten sa stea intr-o garsoniera in care nu sta nimeni cu conditita sa imi plateasca cheltuielile.. Intrebarea mea este daca pot sa fac cu el ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat sau contract de inchiriere? AlexK AlexK Buna, vreau sa inchiriez un apartament (eu sunt proprietarul) si vreau sa fac contract de comodat cu chiriasul dar in acelasi timp sa percep si bani de chirie. ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)