avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedentiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedentiala

As dori sa stiu in cazul cand sunt despartit de sotie in fapt de peste 5 luni, dar nu a fost introdusa actiune de divort, ordonanta presedentiala este o solutie pentru a putea vizita in timpul saptamanii si lua in weekend cei 2 copii rezultati in timpul mariajului? Exista temei legal pentru o asemenea actiune?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:33, 21 Februarie 2012
Promovaţi o acţiune simplă nu pe ordonanţă, prin care solicitaţi instanţei de judecată încuviinţarea legăturilor personale cu minorii sub forma unui program de vizită, şi precizaţi in cerere programul de vizită pe care îl doriţi, dacă soţia este de acord la prim termen de judecată se va termina, dacă doriţi ca vizita să fie şi la domiciliul dv.stră atunci de va efectua şi o anchetă psiho.socială la domiciliul dv.stră.
ordonanta presedentiala trebuie sa fie legata de o actiune de fond, deoarece are caracter temporar( pana la judecarea irevocabila a acestuia) prin urmare raspunsul este nu. doar dupa ce introduceti actiunea de divort.
art.581 Cod proc civ, doar dupa ce introduceti actiunea e divort pe fond.

consultati un avocat sa va ajute la redactare.

in opinia mea actiunea de vizitare a copiilor fara actiune de divort va fi respinsa , deoarece drepul de vizitare este considerat conex cererii de divort. este o jurisprudenta constanta a instantelor( Bucuresti)
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
Antoanela Geaman, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala pt. vizitare minor taticul taticul In conditiile in care am fost nevoit sa incep divortul, si am avut prima infatisare, vreau sa intreb daca este oportun sa cer ordonanta presedentiala ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minori Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Am divortat de curand. In sentinta de divort, nu de face vorbire de vreun program de vizitare sau de sedere pe timpul vacantelor la mine fata de vreunul din ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizitare a minorului pina la solutionarea divortului ... george razvan george razvan Buna seara ... Sunt in divort cu sotia primul termen il avem in 31-01-2011 in prezent copilul nostru in varsta de 4 ani locuiesti cu mama sa ,imi interzice ... (vezi toată discuția)