Bun ziua, am si eu o intrebare,se poate stramuta un proces la Inalta curte de Casatie si justitie,fara a demonstra faptul ca justitia inferioara ca rang,este partinitoare,adica doar sa se stipuleze in cerere faptul ca una din parti are o anumita influenta aspre curtii,insa fara a demonstra faptic acest lucru?Astept raspuns,va multumesc!
asa cum ati prezentat situatia mai mult ca sigura ca va fi respinsa cererea de stramutare.
banuiala legitima trebuie probata temeinic nu sunt suficiente simple afirmatii fara valoare.
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra,cu siguranta ca vom proceda dupa cum ne-ati sfatuit,vom face acea cerere,insa vreau sa va mai intreb ceva:noi am primit citatie pentru a ne prezenta luna viitoare la Bucuresti,mai e nevoie sa mergem daca cererea lor va fi respinsa?sau atunci ei trebuie sa prezinte dovezile prin care acuza magistratii si trebuie sa fim si noi prezenti?astept raspuns,va multumesc!
In primul rand ca nu la Inalta Curte se face stramutarea. Aici se judeca toate cererile de stramutare. Cele invocate in cerere trebuie si dovedite, simpla banuiala nu prea tine, si fiind vorba de bunica...dar aveti si dvs posibilitatea sa va aparati aducand la cunostinta instantei care e situatia de fapt. Problema mai grava este a batranilor, iar in situatia prezentata, cea care poate taia lacatele si sparge usile, este fata batranilor, aceasta avand un drept de uzufruct, daca am inteles corect.
De unde stiti ca va fi respinsa cererea? Ca asa pare, ok, dar nu aveti de unde sti inainte o solutie...
In plus da, ei pot aduce dovezi si atunci, ce faceti? Cum demonstrati contrariul daca nici nu cunoasteti ce dovezi sunt, nu sunteti prezenti etc.?