avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt functionar public si am fost denigrat in presa cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt functionar public si am fost denigrat in presa cu lucruri neadevarate ?

sunt functionar public, ma bucur de onoare si reputatie dobindita de mine si famila mea de profesie medic , pret de 30 de ani .
am fost denigrat si expus la batjocora printr-un articol intr-un saptaminal local , articol ce cuprinde multe neadevaruri si inclusiv imi poceste si numele de familie !
ce pot face ?? ce sanse am sa ma adresez justitiei sau poate unui for de ce poate sanctiona aparitia unor asfel de articole !??? va multumesc !

Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:27, 24 Februarie 2012
Din păcate, la ora actuală, şi nu numai la noi, presa scrie vrute şi nevrute.Se cheamă libertatea de exprimare(care din păcate este prost înţeleasă şi aplicată). Prin faptul că v-au pocit şi numele pot să afirme că în articol nu a fost vorba despre d-voastră. Se spune că jurnalistul prin faptul că a scris ceeace a scris, informează opinia publică şi nu o face cu rea credinţă. Un proces ar dura mult şi mai mult aţi avea de păgubit prin nervii la care aţi fi supus. Încercaţi să mergeţi la redacţia ziarului şi să solicitaţi, conform căror documente, respectivul jurnalist a scris ceeace a scris. Pe urmă mai vedeţi. Fiţi sigur că până acum , respectivul s-a îndreptat spre altă "victimă". Cred că este dureros să te vezi terfelit în ziar, fără vină, dar din păcate , democraţia este prost înţeleasă. Încercaţi să mergeţi la redacţia ziarului şi să solicitaţi o publicare a dreptului la replică,
Aveti dreptul de a deschide proces civil.
Aşa cum a arătat d-l avocat, puteţi acţiona în instanţă societatea căreia aparţine ziarul respectiv şi jurnalistul care a scris articolul. Pentru răspundere civilă delictuală.Această răspundere operează pentru cea mai uşoară culpă.Art.76 a L.3-1974 actualizată stabileşte răspunderea ziaristului pentru încălcarea obligaţiilor de a nu ştirbi onoarea, demnitatea, etc. Ar fi mai multe de spus, inclusiv jurisprudenţa CEDO.căci libertatea de exprimare . merge corelată totuşi cu buna credinţă. Succes!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa dau in judecata un reporter care mi-a scris numele intreg intr-un ziar online ? RazvanCr RazvanCr Buna ziua, Am o mica problema. Acum ceva timp am fost implicat intr-un accident auto (din vina mea). Un domn reporter de la un ziar s-a gandit sa faca un ... (vezi toată discuția)
Drept de autor al unui articol din ziar joe456 joe456 Am avut o intelegere informala (numai prin email) cu un ziar ca le scriu articole de specialitate si hobby, fara sa cer bani pentru articole, dar nu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la imagine callyope callyope Ma interseaza articole, carti sau orice fel de bibliografie pe subiectul : dreptul la imagine. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)