sunt functionar public, ma bucur de onoare si reputatie dobindita de mine si famila mea de profesie medic , pret de 30 de ani .
am fost denigrat si expus la batjocora printr-un articol intr-un saptaminal local , articol ce cuprinde multe neadevaruri si inclusiv imi poceste si numele de familie !
ce pot face ?? ce sanse am sa ma adresez justitiei sau poate unui for de ce poate sanctiona aparitia unor asfel de articole !??? va multumesc !
Din păcate, la ora actuală, şi nu numai la noi, presa scrie vrute şi nevrute.Se cheamă libertatea de exprimare(care din păcate este prost înţeleasă şi aplicată). Prin faptul că v-au pocit şi numele pot să afirme că în articol nu a fost vorba despre d-voastră. Se spune că jurnalistul prin faptul că a scris ceeace a scris, informează opinia publică şi nu o face cu rea credinţă. Un proces ar dura mult şi mai mult aţi avea de păgubit prin nervii la care aţi fi supus. Încercaţi să mergeţi la redacţia ziarului şi să solicitaţi, conform căror documente, respectivul jurnalist a scris ceeace a scris. Pe urmă mai vedeţi. Fiţi sigur că până acum , respectivul s-a îndreptat spre altă "victimă". Cred că este dureros să te vezi terfelit în ziar, fără vină, dar din păcate , democraţia este prost înţeleasă. Încercaţi să mergeţi la redacţia ziarului şi să solicitaţi o publicare a dreptului la replică,
Aşa cum a arătat d-l avocat, puteţi acţiona în instanţă societatea căreia aparţine ziarul respectiv şi jurnalistul care a scris articolul. Pentru răspundere civilă delictuală.Această răspundere operează pentru cea mai uşoară culpă.Art.76 a L.3-1974 actualizată stabileşte răspunderea ziaristului pentru încălcarea obligaţiilor de a nu ştirbi onoarea, demnitatea, etc. Ar fi mai multe de spus, inclusiv jurisprudenţa CEDO.căci libertatea de exprimare . merge corelată totuşi cu buna credinţă. Succes!!!!!!!!