avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA / II / IF sau SRL (platitor de TVA)
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA / II / IF sau SRL (platitor de TVA)

Buna ziua,

Vreau sa infiintez un PFA / II / IF sau SRL ce va desfasura activitatea de comert mobilier copii catre persoane juridice (platitoare de TVA)
Producatorul mobilierului pt copii este SRLul (platitor de TVA) unchiului meu
practic eu ma voi ocupa de distributie.
Doresc o forma legala a activitatii mele, mentionez ca lucrez de mai multi ani cu norma intreaga intr-o unitate de stat.
As vrea sa stiu daca pot opta pt norma de venit, avand in vedere ca nu voi avea cheltuieli prea multe deductibile.
La momentul actual mai am timp de un an un leasing auto pe numele meu.
Nu voi angaja nici o alta persoana, cel putin pt inceput.
Spuneti-mi va rog spre ce forma de organizare sa optez si ce trebuie platit catre stat. Estimez venituri lunare 6000-15000 RON.
Astept raspunsurile dvs, multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexpopescu70 , utilizator 21:36, 23 Februarie 2012
Multumesc pt raspuns, deci in cazul meu voi platii numai contributia la sanatate 5,5%. Aceasta in functie de ce se calculeaza?
Activitatea de comert cu mobilier pt copii se incadreaza intr-un cod CAEN potrivit unei norme de venit?
In cazul meu as platii 16% din jumatatea normei de venit, fiind incadrat cu contract pe perioada nedeterminata.
Deci in baza contractului de comodat, daca obtez pt 16% impozit in sistem real, pot deduce rata de leasing, combustibil etc ?


Codul CAEN 4759 - Comert cu amanuntul al mobilei, al articolelor de iluminat si al articolelor de uz casnic n.c.a., in magazine specializate
este prevazut in normele de venit, credeti ca m-as putea incadra prin activitatea mea?

Leasingul auto personal prin contract de comodat nu il pot deduce pe I.I + cheltuieli de intretinere auto in sistem real?
Alegeti orasul dvs.si vedeti daca va incadrati la norma devenit aici: [ link extern ]
Contributia la sanatate este de 5,5% din venit. Detalii aici: www.avocatnet.ro/content/art...
Impozitul pe care trebuie sa-l platiti ramane 16% indiferent de modul in care va desfasurati activitatea...nu ati citit ghidurile de mai sus...iar in ceea ce priveste contractul de comodat si posibilitatea de a deduce cheltuielile v-am raspuns mai sus.
L.C.
Buna ziua. Am fost ieri la administratia financiara pt a intreba daca codul CAEN ( 4759: Comerț cu amănuntul al mobilei, al articolelor de iluminat şi al articolelor de
uz casnic n.c.a., în magazine specializate ) este potrivit pt activitatea pe care vreau sa o desfasor comert de mobilier in sistem norma de venit. Mentionez ca acest cod CAEN este prevazut la Buzau pt norma de venit static.anaf.ro/static/10/Ana... ...
doamna de la administratia financiara nu a stiut sa imi dea un raspuns, de aceea am apelat la sfatul specialistilor de pe avocatnet.ro

Alte discuții în legătură

Cod caen dianab79 dianab79 Buna ziua, va rog sa ma indrumati referitor la alegerea unui cod caen pentru fabricarea unor accesorii (mobilier) pentru animale de companie si ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa muraru muraru Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa Serious cta Serious cta Buna ziua! As dori sa stiu care sunt pasii pentru infiintarea unui PFA. Multumesc! (vezi toată discuția)