avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA / II / IF sau SRL (platitor de TVA)
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA / II / IF sau SRL (platitor de TVA)

Buna ziua,

Vreau sa infiintez un PFA / II / IF sau SRL ce va desfasura activitatea de comert mobilier copii catre persoane juridice (platitoare de TVA)
Producatorul mobilierului pt copii este SRLul (platitor de TVA) unchiului meu
practic eu ma voi ocupa de distributie.
Doresc o forma legala a activitatii mele, mentionez ca lucrez de mai multi ani cu norma intreaga intr-o unitate de stat.
As vrea sa stiu daca pot opta pt norma de venit, avand in vedere ca nu voi avea cheltuieli prea multe deductibile.
La momentul actual mai am timp de un an un leasing auto pe numele meu.
Nu voi angaja nici o alta persoana, cel putin pt inceput.
Spuneti-mi va rog spre ce forma de organizare sa optez si ce trebuie platit catre stat. Estimez venituri lunare 6000-15000 RON.
Astept raspunsurile dvs, multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexpopescu70 , utilizator 21:36, 23 Februarie 2012
Doamna de la ghiseu nu avea chef sau a considerat ca daca normele sunt afisate pe site la indemana tuturor nu a simtit ca e cazul sa se pronunte.
Din moment aceasta activitate se incadreaza la norma de venit nu trebuie sa va mai faceti alte probleme. Atentie la interpretare: "Comerț cu amănuntul ... in magazine specializate". vVeti deschide un magazin prin care veti comercializa produsele fabricate de unchiul dvs.?
L.C.
Credeti ca daca voi deschide un magazin online ce va comercializa mobilierul pt copii ma incadrez in aceasta norma de venit cred ca e mai avantajos pt mine decat in sistem real...

Magazinul traditional (comertul clasic) se poate deschide pe I.I la fel ca la S.R.L printr-un punct de lucru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen dianab79 dianab79 Buna ziua, va rog sa ma indrumati referitor la alegerea unui cod caen pentru fabricarea unor accesorii (mobilier) pentru animale de companie si ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa muraru muraru Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa Serious cta Serious cta Buna ziua! As dori sa stiu care sunt pasii pentru infiintarea unui PFA. Multumesc! (vezi toată discuția)