avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... energie termica- repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

energie termica- repartitoare

Intr-un apartament nelocuit cu repartitoare pe cele 4 calorifere, au fost montate robinete termostat de catre firma furnizoare in anii trecuti. Intrucat in apartament nu locuieste nimenea, robinetele au fost pozitionate pe 0 si cu toate acestea caloriferele erau caldute, ceea ce inseamna ca si repartitoarele au contorizat. Problema este ca daca nimeni nu locuieste acolo nici caldura nu era necesara si nu doream sa platesc in plus o caldura de care nu beneficiam si mai ales ca plata pentru coloanele care tranziteaza locuinta este destul de mare in fiecare luna pe perioada rece. Eu ce pot sa fac in aceasta situatie?
Am trait sa o aud si pe asta: proprietar de apartament ramas la sistemul centralizat care pe langa faptul ca inchide pe pozitia * robinetii termostatici, doreste si izolarea tevilor verticale.:stunned:
Adica , satul dar cu mancarea in traista.:))
Robinetele termostatice regleaza temperatura, nu repartitoarele.
Daca robinetii au fost fixati pe pozitia 0 si totusi caloriferele sunt caldute, insemna ori ca sunt defecti, ori ca au avut setata temperatura minima mai mare de 6°C, ori, (sanse mai mici) sa aveti in apartament 6°C, daca e la ultimul etaj, pe colt, in anumite conditii termice extreme.

Art. 16, al. 1, lit. a din anexa 3 la Ordinul nr. 233/2004 al ANRSC prevede pentru robinetele termostatice limita antiinghet reglabila la minimum 6°C,… astfel incat temperatura aerului sa nu scada sub 6°C.

ANRSC a stabilit temperatura minima la 6°C, pentru a se realiza o debransare mascata, stiindu-se ca nu prea se va ajunge la o asemenea temperatura la bloc, chiar si cu toate caloriferele inchise. Nefiind o temperatura de 6°C, robinetii nu se vor deschide, iar proprietarul va avea consum 0 in apartament.

Limita de 6°C nu este in conformitate cu nici un standard national sau international, ci incalca standardele respective. Este o forma de marketing realizata de ANRSC in favoarea firmelor prestatoare, care pot ademeni astfel mai usor clientii.




Cineva care locuieste la casa particulara, poate sa se incalzeasca toata iarna numai cu un cos cu lemne ?.
Sigur ca da. Umple cosul cu lemne si alearga in jurul casei, pana se incalzeste.

Chestia ca la bloc sunt unii care vor sa se incalzeasca moca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitor fraudulos eusebiuistrate eusebiuistrate Buna ziua . Am si eu o intrebare . De cand a inceput Iarna am observat ca pe langa costul intretinerii in sine am inceput sa platesc o suma de bani pt caldura ... (vezi toată discuția)
Repartitoare romella romella Vreau sa stiu daca pot monta repatitoare pe caloriferele din apartamentul nostru in cazul in care nimeni dintre vecini nu vrea sa auda de ... (vezi toată discuția)
Montare robineti cu cap termostatic mariussoare_84 mariussoare_84 Buna dimineata, Imi puteti spune va rog daca exista obligativitatea ca, bransat fiind la Radet, pe langa montarea repartitorului trebuie neaparat sa am si ... (vezi toată discuția)