avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta dintre marginea stresinii vecinului si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta dintre marginea stresinii vecinului si peretele casei mele

Sper că acest forum este bun pentru problema mea.
Lângă casa mea a apărut un restaurant, într-o fostă clădire a unui teatru de vară concesionată de primărie pentru ţ ani. Între peretele acestuia şi gardul desparţitor dintre noi sunt cam 3 m, gardul fiind construit la limita streşinii casei mele. Proprietarul restaurantului a amenajat la partea superioară a peretelui dinspre mine un fel de acoperis înclinat (pentru a mai putea depozita anumite lucruri lângă clădirea sa, fără grija că ploaia i le-ar deteriora), a cărei margine are proiecţia verticală cam la 20 -30 cm de gardul dintre noi. Problema este că:
-1. toamna, toată apa de la ploi care se scurge de pe acel acoperiş se scurge pe acoperisul casei mele si pe o parte din grădină(când plouă din cauza apei scurse de la vecin se face şanţ în pământ);
-2. iarna, e mult mai frumos; zăpada de pe acel acoperis cade pe acoperisul casei mele iar în grădină ieri, 20.02.2012, yăpada căzând mi-a rupt un vişin care era la cca. 2m de gardul despărţitor.
Am căutat să găsesc ceva referitor la o anume distanţă minimă impusă de lege dar am rămas dezamăgit.
Cum ma sfătuiţi să procedez în această situaţie ?(discuţia cu patronul restaurantului a ieşit din calcul)
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 01:24, 22 Februarie 2012
Codul Civil spune:
Art. 611. - Proprietarul este obligat să își facă streașina casei sale astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe fondul proprietarului vecin.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Picatura stresinii- obligatie de a face-drept de servitute prin prescpritia de 30 ani mormelvio mormelvio Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea invocarii unei exceptii cu privire la uzucapiunea dreptului real dedus judecatii, intrucat aceasta ... (vezi toată discuția)
Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Scurgere streasina pe terenul nostru nicolae_bucur nicolae_bucur Buna ziua, In spatele casei bunicii mele, a fost construita o casa cu etaj, mai mare ca inaltime decat casa bunicii. Streasina acelei case este deasupra ... (vezi toată discuția)