Sper că acest forum este bun pentru problema mea.
Lângă casa mea a apărut un restaurant, într-o fostă clădire a unui teatru de vară concesionată de primărie pentru ţ ani. Între peretele acestuia şi gardul desparţitor dintre noi sunt cam 3 m, gardul fiind construit la limita streşinii casei mele. Proprietarul restaurantului a amenajat la partea superioară a peretelui dinspre mine un fel de acoperis înclinat (pentru a mai putea depozita anumite lucruri lângă clădirea sa, fără grija că ploaia i le-ar deteriora), a cărei margine are proiecţia verticală cam la 20 -30 cm de gardul dintre noi. Problema este că:
-1. toamna, toată apa de la ploi care se scurge de pe acel acoperiş se scurge pe acoperisul casei mele si pe o parte din grădină(când plouă din cauza apei scurse de la vecin se face şanţ în pământ);
-2. iarna, e mult mai frumos; zăpada de pe acel acoperis cade pe acoperisul casei mele iar în grădină ieri, 20.02.2012, yăpada căzând mi-a rupt un vişin care era la cca. 2m de gardul despărţitor.
Am căutat să găsesc ceva referitor la o anume distanţă minimă impusă de lege dar am rămas dezamăgit.
Cum ma sfătuiţi să procedez în această situaţie ?(discuţia cu patronul restaurantului a ieşit din calcul)
Art. 611. - Proprietarul este obligat să își facă streașina casei sale astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe fondul proprietarului vecin.