avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită chemare in judecata Banca
Discuție deschisă în Executare silită

chemare in judecata Banca

Buna ziua,
Am contactat un credit bancar cu ipoteca si unul de nevoi personale in franci elvetieni. Datorita faptului ca salariul a scazut semnificativ am facut o cerere la banca pentru a-mi cumula creditele si a-mi micsora rata. Banca dupa luni de zile mi-a comunicat verbal ca este de acord sa-mi micsoreze rata de la 1100 CHF la 600 Euro, dar trebuie sa pun si ipoteca de rang II pe imobil. Am facut demersurile necesare am semnat contractul, am platit notarul si evaluatorul dar graficul de rambursare nu mi l-a inmanat in acel moment motivandu-mi ca o sa-l primesc peste cateva zile. Cand am primit graficul am constatat ca banca imi transformase rata din 1100 CHF in 825 EURO nu stiu cum au calculat ca pot sa la platesc efectiv aceeasi suma dar in alta valuta.
Am facut din nou o crere dar nu am primit raspuns desi au trecut 5 luni de zile. mai mult decat ata m-am trezit ca sunt executat silit si mi se retine din salariu dar nu am primit nicio citatie sau instiintare in acest sens.
Va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez acum ?
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters234409 , utilizator 08:58, 22 Februarie 2012
Retinerea din salariu presupune executare silita prin poprire.
Daca nu ati primit instiintare solicitati angajatorului copia documentului in baza caruia a procedat la efectuarea retinerilor si depuneti contestatie la executare.
Desigur, urmeaza ca in prealabil sa verificati daca au fost investite contractele cu formula executorie si daca s-a solicitat incuviintarea executarii silite la judecatoria in circumscriptia careia are sediul angajatorul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit in franci elvetieni transformat in euro Ayra Ayra Buna ziua Si eu, ca multi altii, in 2007, (am cumparat un apartament imi trebuia o diferenta) am luat un credit de 20000 de CHF cu ipoteca si ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)