avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decont TVA-Jurnaul cumparari
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decont TVA-Jurnaul cumparari

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti, in cazul in care am o factura emisa cu TVA dar de pe care societatea nu deduce TVA-ul (de ex. pentru cazul in care datele de pe factura sunt incomplete) cum trebuie trecuta in jurnalul de cumparari iar mai apoi in decontul de TVA.
Pana acum in jurnalul de cumparari treceam intreaga suma(Baza+TVA) la scutite pentru a se vedea clar la un control ca nu s-a dedus tva-ul de pe factura respective dar intrucat sumele din jurnale sunt cele care trebuie trecute in decontul de tva si la randul 27.1 din Declaratie 300 scrie clar ca trebuie trecute toate facturile primite de la persoane inregistrate in scopuri de tva intrebarea este in jurnalul de cumparari si contabilitate cum trebuie evidentiate aceste facturi emise cu tva dar de pe care nu se deduce tva-ul.
multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:15, 22 Februarie 2012
puteti trece baza si tva la rd. 22 si nu preluati tva aferenta acestei facturi la rd. 28 sau preluati inca o data baza si tva cu semnul minus la rd. 30.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 300 Doina B Doina B Buna ziua! Cu scuzele de rigoare pt simplitatea intrebarii, nu-mi este clar ce trebuie sa trec la randurile 17.1 sub TOTAL TAXA COLECTATA, respectiv 27.1 ... (vezi toată discuția)
Decont tva la incasare ILIEUNGUR ILIEUNGUR buna ziua, Aplic TVA la incasare; primesc factura de telefon din 27.01.2013 si o achit in 04.02.2013. Factura in ce luna o trec in decont (jurnal ... (vezi toată discuția)
Tva miutaradu miutaradu la decontul de tva randul 17.1 si randul 27.1 trebuiesc sa corespunda cu declaratia 394? (vezi toată discuția)