avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decont TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decont TVA la incasare

buna ziua,

Aplic TVA la incasare; primesc factura de telefon din 27.01.2013 si o achit in 04.02.2013.
Factura in ce luna o trec in decont (jurnal cumparari), ianuarie sau februarie?
multumesc
Cel mai recent răspuns: tunelos , utilizator 09:03, 21 Februarie 2013
Factura se inregistreaza in jurnalul de cumparari pe luna ianuarie, iar TVA-ul devine deductibil in luna februarie.
..si in luna februarie se aduna cu taxa dedusa aferenta operatiunilor deductibile din luna februarie in randul 28.
Problema apare in cazul in care deduci tot in luna in curs (februarie) fiindca ai platit tot sau daca diferenta dintre suma dedusa aferenta lunii februarie din operatiunile lunii februarie si suma din rd 27 taxa deductibila este mai mica decat suma dedusa aferenta platilor pt facturi din luna anterioara, totalul taxei deduse la rd 28 iese mai mare decat totalul de la rândurile 18 - 25, cu excepţia celor de la rândurile 18.1 şi 20.1, cnf instructionilor de completare a decont 300 si ce facem atunci!? nu mai deducem!? Oricum am observat ca permite validare si semnare cu rd 28> decat totalul de la rândurile 18 - 25, cu excepţia celor de la rândurile 18.1 şi 20.1 dar nu stiu daca decontul va fi validat la depunere.

Jurnalul de cumparari trebuie sa cuprinda si randurile din lunile anterioare cu operatiuni nededuse in lunile respective in cazul in care efectuez plata pentru ele si deduc sumele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva la achizitie mijloc de transport pe pfa contawest contawest Buna ziua, Va rog un sfat in urmatoarea situatie Se achizitioneaza un mijloc de transport pe PFA.Mijlocul de transport nu este utilizat exclusiv in ... (vezi toată discuția)
Tva la combustibil în reg. cumpãrãturi memitsc memitsc #-o Bună ziua, Am următoarea nelămurire. Bonurile fiscale pentru combustibil, le introducem bază + TVA intr-un 6022 nedeductibil. Cred că am ... (vezi toată discuția)
Decont tva-jurnaul cumparari emaharangus emaharangus Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, in cazul in care am o factura emisa cu TVA dar de pe care societatea nu deduce TVA-ul (de ex. pentru cazul in care datele de ... (vezi toată discuția)