avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj bunuri comune

Este admisibila actiunea de partaj bunuri comune formulata de fosta sotie( divortata) impotriva mostenitorilor fostului sot decedat ( actuala sotie supravietuitoare si descendenti) ?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 10:00, 22 Februarie 2012
Da, cu doua rezerve> 1-bunul sa se regaseasca in CM incheiat dupa decesul fostului sot 2-succesiunea sa fi fost acceptata de sotia supravietuitoare si descendenti.
IN ipoteza in care bunul nu se regaseste in CM sau succesiunea nu a fost acceptata .... succesorii defunctului nu au calitate procesuala pasiva in partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune calcul indexare pasiv partaj? mihaim80 mihaim80 Buna seara, In urma succesiunii am mostenit din apartamentul tatalui meu ( decedat in 2006) cota de 3/8, restul revenind sotiei. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Partaj sau succesiune? DanaPuiu2006 DanaPuiu2006 Buna ziua. Trebuie sa va explic intai situatia: un prieten se afla in proces de divort, partaj si tutela copilului.Sotia decedeaza inainte de pronuntare. Ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,succesiune anays18 anays18 cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)