avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare cheltuieli judecata

Buna ziua,
as vrea sa stiu cum putem recupera banii ce i-a incasat avocatul pentru un proces de recuperare a unui teren vandut ilegal? Adica, avocatul ne-a cerut in total 2100 de euro, bani trimisi prin western din strainatate in 2-3 transe dar la dosar a depus chitanta in valoare de 400 de euro. Sentinta a iesit favorabila in martie 2009 si inca nu s-au recuperat cheltuielile de judecata, dar totusi avocatul insista sa mai asteptam pana in martie ca sa mai faca nu-stiu demersuri pentru recuperarea intregii sume .Sincer mi-e teama sa nu prescrie fapta...adica sa nu ramanem fara nimic...CUM SE PROCEDEAZA?
Cel mai recent răspuns: irinabb , utilizator 09:45, 23 Februarie 2012
depinde ce suma ati scris in contractul de asistenta juridica.
se poate ca instanta sa-i fi cenzurat onorariul, adica sa il reduca de la 2100 la 400....in cazul acesta nu prea aveti ce face.se putea face apel pe acest motiv, dar chiar v-ar fi convenit sa riscati? oricum este tardiv....
chestiunea e ca nu s-a semnat un contract.initial a fost contratata o alta avocata ea a primit prima transa de bani iar la scurt timp dansa s-a retras si i-a inmanat acestui avocat cauza si banii,deci intelegerea cu dansul a fost prin telefon fara semnarea vreunui contract , banii fiind trimisi pe numele lui. sa inteleg ca nu putem recupera nimic decat ce este depus la dosar? multumesc pentru raspuns.
Doamna, daca aveti chitantele prin care ati trimis banii, faceti sesizare penala si plangere la barou impotriva avocatului. Aratati ca ati platit 2100 EUR iar acesta a taiat chitanta ptr doar 400 EUR.
Exista posibilittea sa solicite diferenta printr-o actiune in pretentii. Cereti-i dovada ca a depus o astfel de actiune, mai inainte de a face orice altceva. Daca nu v-o face, faceti orice demrs legal ptr a va recupera cheltuielile facute, inclusiv demersuri pe cale penala.
Ptr ca nu mai plati taxe la stat si la barou avocatii nu prea taie chitante. Este normal, pe criza asta. Doar prostii platesc taxe, si eu ma numar printre ei. :) doar ca eu n-am incotro
multumesc mult pentru raspuns Jocandi. Avocatul nu ne mai raspunde la telefon, chiar acuma vom suna la barou sa vedem ce putem face ,suntem in strainatate. o zi buna! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune online JohnnyKid22 JohnnyKid22 Buna ziua ! As vrea si eu sa va expun o problema si daca se poate sa imi dati un raspuns cat mai repede posibil ..... Acum 3 zile am trimis un colet cu un ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere sau ce? nelugigi nelugigi Buna seara. Am si eu o mica problema. Problema mea este legata de un prieten bun. Culmea culmilor e si avocat pe deasupra... :(( Zilele trecute m-a sunat, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.locuiesc cu soțul in germania.avem o problemă cu ... Ana-Maria2010 Ana-Maria2010 Bună ziua.Locuiesc cu soțul in Germania.Avem o problemă cu fosta lui concubina cu care are un copil de 11 ani.Pana acum 4 luni i-a trimis sotul in fiecare ... (vezi toată discuția)