avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovarea personalului contractual bugetar dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovarea personalului contractual bugetar dupa terminarea unei facultati

Buna ziua,
In ce conditii poate promova un salariat bugetar care are urmatoarea situatie?
Este angajat ca electrician, iar in luna iulie 2011 a terminat o facultate de management agroturistic. Ii s-a spus ca nu poate promova pe un post cu studii superioare pentru ca facultatea nu este in domeniul in care lucreaza, dar imediat este facut sef tehnic peste echipa de muncitori - intretinere, din institutia in care luceaza. Programul este foarte incarcat, cu alte multe sarcini si preluare de inventar, cu multe ore suplimentare, ce nu pot fi luate niciodata ca zile libere. Salariul s-a marit cu aproximativ 50 lei. Ce se poate face in acest caz ? Cum poate fi platit conform timpului si muncii prestate? Nu poate promova pe studii superioare?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: elftsaftica , utilizator 11:06, 22 Februarie 2012
Poate o sa vina vrema sa intelegem ca :Dnu toti absolventii de studii superioare sunt sefi , asa cum nici toti cei cu studii medii simplii executanti
nu puteriti avansa decat daca au nevoie de studiile pe care le-ati facut si post pentru asa ceva.
daca cineva doreste sa ii fie recunoscute studiile se poate angaja altundeva in domeniu in care a absolvit.

la acest loc de munca solutia este sa se respecte legislatia muncii si sa se plateasca orele suplimentare care pervad un spor de 75% la salariu...nu schimbarea incadrarii .postul este de studii medii si ramane de studii medii....
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Va multumesc pentru raspuns!
Ce alta solutie as avea stiind ca la bugetari plata orelor suplimentare nu poate fi pusa in discutie( cel putin la noi). Angajatul a lucrat ca electrician un program de 12 cu 48 avand zile de completare a orelor lunare, iar acum ziua este de cel putin 10 ore inclusiv sambata si duminica si uneori si noaptea (cand sunt probleme). Oricat de bine intentionat ar fi un om nu poate lucra munca patriotica la infinit fara o plata corespunzatoare. Nu si-a dorit postul de sef tehnic si cred ca va renunta in favoarea programului mai lajer. Tin sa spun ca acum nu are doar responsabilitatea de a coordona tehnic ci isi face in continuare si meseria. Cat despre un alt loc de munca nu se pune problema datorita zonei si a varstei(49 ani).
Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa ContSters95148 ContSters95148 Am mai intrebat o data : sunt referent birou tehnic , cls.III, grad superior, treapta 3; am terminat facultatea de inginerie si management in agroturism si ... (vezi toată discuția)
Anomaliii in sistemul bugetar popa_dragos2005@yahoo.com popa_dragos2005@yahoo.com Va rog sa-mi spuneti , in cazul in care cineva a absolvit studii superioare si si-a depus actele doveditoare la serviciul resurse umane pentru a fi trecut pe ... (vezi toată discuția)
Incadrarea pe studii superioare conform legii nr. 284/2010 aladinut aladinut Sunt functionar public in cadrul politiei locale (fosta politie comunitara) ca referent studii medii grad profesional superior.(pe acest grad am fost promovat ... (vezi toată discuția)