avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anomaliii in sistemul bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anomaliii in sistemul bugetar

Va rog sa-mi spuneti , in cazul in care cineva a absolvit studii superioare si si-a depus actele doveditoare la serviciul resurse umane pentru a fi trecut pe un post cu studii superioare , fara a depune si o cerere in acest sens, serviciul R.U. nu avea datoria sa-l informeze asupra demersurilor ?Foarte multi angajati au fost intr-o astfel de situatie si care au tot asteptat sa se intample "minunea" de a fi trecuti pe studii superioare(chiar si 1 an), nestiind ca trebuie sa depuna cerere pentru a avansa de la studii medii la studii superioare.Exista temei legal in acest sens?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:12, 28 Martie 2010
atentie la neatentie:
1 postul vizat trebuie sa aiba cerinte de studii superioare
2 unele posturi necesita si ciclul 2 bologna
3 in unele institutii de stat exista legi speciale care deroga de la aplicarea legii normale care prevede ca
4 se face cerere ptr marirea legala, completarea in cm a studiilor.
oricum, salariul minim ptr un angajat cu studii superioare e de 1000 si ceva lei, cu conditia pct 1, 2 si 3. Bafta
Depinde de postul ocupat , precum si de sectorul in care lucrati .. public sau privat?
luceaza la stat omul, d aia zice in sistemul bugetar. Eu lucrez la stat, si poti sa ai 10 facultati, daca nu ai post platit pe studii superioare, degeaba. Ati auzit de functia doboara gradul? La patron e altceva, statul il obliga pe patron sa-i dea salariul conform pregatirii scolare, sic!
Nicaieri in legea 330/2009 nu spune ca angajatorul trebuie sa vina si sa te traga de maneca: "Mai, Gigele, am auzit de la mama Omida ca tu ai facut nush ce facultate; tot biroul de RU te roaga insistent sa vii sa te promovam"! sa fim seriosi...
Orice examen se defasoara in baza unei cereri de participare, iar angajatorul, care, uneori poate avea sute de salariati in subordine, nu are de unde sa stie ca X sau Y a absolvit o facultate, pentru a-i trimite emisari ca sa-l invite la promovare, pe covorul rosu.
Dupa terminarea facultatii, orice persoana interesata, depune copie de pe documentul de studii la biroul de RU cu cerere pentru organizarea unui examen de promovare, in cazul in care sunt indeplinite conditiile legale in specialitatea studiilor.
Idealismul ca-n orice institutie exista o persoana care trece din birou in birou o data pe luna si intreaba angajatii daca au absolvit studii superioare pentru a se organiza examene de promovare, exsista doar in filmele americane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii medii inspector resurse umane constantin_florea57 constantin_florea57 absolvent studii superioare fac. drept -stiinte juridice ce post pot ocupa in cadrul biroului resurse umane?. (vezi toată discuția)
Transformarea postului din studii medii in studii superioare adudu adudu buna ziua. va rog sa-mi rapundeti la urmatoarea intrebare: un salariat dintr-o institutiue bugetara, incadrat pe studii medii, poate fi trecut pe un post cu ... (vezi toată discuția)
Participare la concurs pe alta specializare Sârghi Laura Sârghi Laura Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu o îndrumare la următoarea problemă: o companie scoate la concurs un post de inginer chimist / chimist/ biochimist, iar ... (vezi toată discuția)