avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in clasa

Am mai intrebat o data : sunt referent birou tehnic , cls.III, grad superior, treapta 3; am terminat facultatea de inginerie si management in agroturism si alimentatie publica. Poate sa-mi raspunda cineva concret, fara sa ma puna sa citesc legile , daca pot promova in treapta de salarizare si clasa ????????Mentionez ca am 1 an vechime in functie!! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:02, 14 Iulie 2009
Depinde de angajator ,pentru ca el face modificarile necesare ,dar trebuie mers si la I.T.M ,pentru a vedea ce s-a trecut in cartea de munca si daca s-a operat vreo modificare si la salariu-pentru ca se schimba si salalariu in functie de incadrare.
Nu s-a trecut inca nimic in cartea de munca pentru ca de abia am terminat facultatea . Intrebarea mea era , daca facultatea pe care am terminat-o , din punct de vedere legislativ este considerata in specialitatea activitatii pe care o desfasor (fiind referent birou tehnic, investitii, managementul proiectului si protectia mediului), deci ma pot trece in urmatoarea treapta de salarizare , avand in vedere ca treapta 3 este cu studii medii, iar treapta I este cu studii superioare. De asemenea , pot promova in clasa imediat urmatoare ??????Dilema mea , de fapt, este :daca facultatea pe care am absolvit-o (Inginerie si management in agroturism si alim.publica) poate fi luata in calcul pentru promovare in treapta de salarizare si in clasa ??Va multumesc.
1. In primul rand, legile trebuie sa le cititi, cunoasterea lor constituie cea mai buna metoda de va proteja de abuzurile angajatorului.

2. Faceti confuzii: in urma obtinerii unei diplome de nivel superior puteti promova in clasa, nu in treapta. De altfel, nu exista treapta 3 cu studii medii si treapta 1 cu studii superioare.

3. Da, puteti promova in clasa I, dar la gradul "asistent" si la salarizarea aferenta treptei 3.
De ce, veti afla dupa ce cititi ce va recomandau doamna avocat Romascanu si Kyandra.

:offtopic: @ralucastefan2007
Doamna avocat, functia publica nu are nimic in comun cu ITM-ul si mai nimic de impartit cu dispozitiile Codului muncii.
O zi buna!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa ContSters95148 ContSters95148 Sunt referent,clasa III, grad superior, treapta III, cu 1 an vechime in functie. Va rog sa-mi spuneti: daca am absolvit Facultatea de Inginerie si Management ... (vezi toată discuția)
Promovare functionari publici ContSters95148 ContSters95148 Revin cu subiectul , de data asta cu date concrete: am terminat facultatea de inginerie economica in agricultura si dezvoltare rurala , specializarea ... (vezi toată discuția)
Transformare post functionar public - promovare in clasa ghenciu ghenciu Cum se transforma postul la promovarea in clasa a unui referent, studii medii, cls.III, grad profesional superior, treapt de salarizare I, gradatia 5, salariul ... (vezi toată discuția)