avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... declaratia 392b
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

declaratia 392b

Buna ziua,

Sunt foarte noua in depunerea acestor declaratii. Va rog sa imi explicati si mie
1. ce cheltuieli se inscriu la achizitii
2. la sectiunea V , coloana Valoare - se inscrie valoarea fara TVA sau ce include TVA?
3. La sectiunea IV se declara valoarea facturilor emise?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters176126 , utilizator 17:30, 22 Februarie 2012
[ link extern ]
aveti si instructiunile de completare
la achizitii treceti toate facturile(doar facturile) pentru cumparaturile efectuate,la sectiunea V pct 1 valoare,da se trece val fara TVA din facturi(baza impozabila),la pct 2 daca e cazul(ati cumparat de la persoane neplatitoare de TVA treceti val totala a facturilor,iar la sectiunea IV val totala a facturile emise de d-voastra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b pentru pfa cornelia radoi cornelia radoi buna ziua! sotul meu este pfa in sistem real,am depus declaratia 220 pe anul 2011 si tocmai ce am aflat despre declaratia 392B(e neinregistrat in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392b acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu completrea D392b pentru urmatorul caz: PFA neplatitor de TVA, sistem real - pentru anul 2013 am emis 5 facturi prestari servicii in ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b- nelamuriri Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o ii si am cumparat un aparat de 5000 lei fara TVA. In declaratia 392B cuprind si TVA -ul aferent sumei ... (vezi toată discuția)