avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... buna ziua , lichidarea unui S.A
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

buna ziua , lichidarea unui S.A

lichidarea unei firme S.A este posibila prin acordul actionarilor de-asi imparti de comun acord patrimoniul ? Mentionez ca firma nu mai are nici un fel de datorii . Un lichidator imi spune ca nu este posibil decat cu vinzarea patrimoniului prin licitatie si dupa aceea imparirea sumelor rezultate . Ce parere aveti este adevarat ce zice lichidatorul ???
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:05, 25 Februarie 2012

lichidarea unei firme S.A este posibila prin acordul actionarilor de-asi imparti de comun acord patrimoniul ?

DA
va multumesc pentru raspuns dar in baza la ce prevederi legale s-ar putea face aceasta impartire ???? Va multumesc
Lege 31/1990
"Art. 268. - (1) După terminarea lichidării, lichidatorii întocmesc situaţia financiară finală, arătând partea ce se cuvine fiecărei acţiuni din repartizarea activului societăţii, însoţită de raportul cenzorilor sau, după caz, raportul auditorilor financiari.
(2) Situaţia financiară, semnată de lichidatori, se va depune, pentru a fi menţionată, la oficiul registrului comerţului şi se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
(3) Orice acţionar poate face opoziţie, în condiţiile art. 62. "
Activul ramas poate fi atat in numerar cat si in bunuri

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare societate pe actiuni fcamy fcamy Buna ziua. Am o nelamurire si dacama puteti ajuta. In cazul lichidarii unei societati pe actiuni, ce se intampla cu capitalul social subsciris si varsat de ... (vezi toată discuția)
Lichidare sa claudiatk claudiatk O societate comerciala pe actiuni care are hotararea judecatoareasca de lichidare si a numit de ceva timp lichidatorul dar nu a mai continuat procedura ce ... (vezi toată discuția)
Inchiderea unei firme fara activitate mostenita. nniycol nniycol Buna ziua, eu si fratele am facut succesiunea la notariat pentru o firma fara activitate. Fratele vrea sa renunte( nu se implica deloc) la partea lui. Ce pasi ... (vezi toată discuția)