avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii POPRIRE SALARIU URGENT
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

POPRIRE SALARIU URGENT

Buna ziua. Ieri am fost anuntata de catre sef ca mi se va face poprire pe salariu deoarece in urma cu un an am facut un imprumut la un C.A.R in valoare de 3.500 ron pentru o cunostinta. Persoana pe care am ajutat-o mi-a aratat o chitanta lunara prin care reiesea ca platea ratele dar hartia ramanea tot la ea spunand ca atunci cand termina creditul mi le va da pe toate:(, dar ieri am aflat ca nu a platit nimic:(. Lucrez pe un salariu de 580 ron net. Se poate sa imi opreasca tot salariul pana se achita datoria? Avand in vedere ca stau in chirie si platesc 300 ron lunar cum mai traiesc? Daca imi dau demisia o sa-mi opreasca ajutorul de somaj? Sefilor mei le este frica ca daca nu imi fac poprire pe salariu or sa aiba dansii probleme, cred ca li se vor bloca banii din conturi... E adevarat? VA ROG SA IMI DATI UN RASPUNS URGENT, VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: LOREDANA1989 , utilizator 13:33, 22 Februarie 2012
salariul se poate executa silit in limita a 1/3 (sau maxim 1/2 daca exista mai multe popriri). Si da, seful va avea probleme ptr ca creditorul poate cere validarea popririi ceea ce va face din angajatorul dvs debitor direct al creditorului.
Imi cer scuze ca insist, dar daca imi va opri acei 1/3 din salariu, va mai avea seful probleme? va multumesc
nu, legea prevede limita de 1/3 deci seful nu va avea nici o problema.
va multumesc din suflet pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Ellenna1234 Ellenna1234 Buna ziua! Am trei popriri pt credite de la trei BEJ diferiți. Una este venită la banca unde se încasează salariul si deja plătesc 1/3 din iar celelalte ... (vezi toată discuția)
Popriri pe pensie cand sotul intra la inchisoare ContSters416465 ContSters416465 Buna ziua. Tatal meu: 1. are un credit luat de la banca si ca girant este mama - rata lunara este de 400 lei pe care o plateste el din pensie 2. a girat un ... (vezi toată discuția)
Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)