avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua,

Fratele meu are o firma care a luat mai multe credite. In momentul contractarii creditelor, era actionar si tatal meu, dici au semnat amandoi. Tata este proprietarul unei case cu doua etaje, iar la un momentdat au facut dezmembrare si au girat cu jumatate din casa pentru un credit. Acuma tata doreste sa imi doneze mie partea de casa care nu e girata la banca.
In cazul nedorit in care se va ajunge la incapacitate de plata, este aceasta donatie atacabila de catre banca? In momentul de fata ratele sunt achitate comform graficlui si nu exista nici o somatie de plata.
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
boreas, utilizator
Cel mai recent răspuns: boreas , utilizator 08:13, 25 Februarie 2012
nu exista nici un impediment la donatie.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare/donatie teren stefan_ruxandra stefan_ruxandra va deranjez cu urmatoarea problema: acum vreo 10 ani parintii mei au achizitionat un teren de 4400 mp. pe terenul respectiv eu cu sotul meu am construit o casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa parinti ContSters278009 ContSters278009 Eu sunt la pensie de boala. Am rate la 2 banci pe care nu le-am mai putut plati. Tatal meu a murit. Mama vrea sa imi treaca partea ei din apartament mie cu ... (vezi toată discuția)
Partaj tecar_petruta tecar_petruta suntem 4 frati si fiecare am primit cate o casa de la parintii nostri. fratele meu e in proces cu fosta sotie pentru casa parinteasca, dar pe care au act de ... (vezi toată discuția)