avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

suntem 4 frati si fiecare am primit cate o casa de la parintii nostri. fratele meu e in proces cu fosta sotie pentru casa parinteasca, dar pe care au act de vanzare cumparare #-o.Casa a fost "cumparata" prin credit pe suma de 130.000lei(banii s-au cheltuit...rata lunara a fost si e platita de fratele meu), suma de 130. 000 a fost virata la tata in cont si tot prin virament bancar tata le-a dat banii lor (fratelui si sotiei) inapoi. in baza actelor de la banca fratele poate recupera macar 70-80 % din suma?? il ajuta daca declaram si noi bunurile primite de la parinti?
Cel mai recent răspuns: tecar_petruta , utilizator 16:30, 9 Martie 2012
Nu cred sa aiba vreo sansa... actele sunt beton, femeia poate dovedi clar ca pretul s-a platit, doar au facut si credit la banca pt asta.. Daca vrea casa in totalitate, fratele va trebui sa preia si sa plateasca ratele la banca pana acopera creditul.
Mai departe.. exista dovada ca tata le-a dat niste bani ( o gramada) prin virament.. pot fi o donatie pt fiu sau pt amandoi, dar sunt bani ce s-au cheltuit in casa, de comun acord de amandoi... sau pot fi bani dati imprumut si pot fi ceruti de tata inapoi.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
gi-jane2, moderator
multumesc. :luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare Ale1980 Ale1980 In anul 1978 parintii mei au cumparat o casa cu un contract de mana. In anul 2006 eu cu fratele meu decidem sa finalizam contractul legal la notariat, noi ... (vezi toată discuția)
Garantie pentru plata ratelor floarealbastra floarealbastra Parintii mei s-au decis sa imparta apartamentul pe care il detin intre mine si fratele meu, ei locuind de mai bine de 10 ani la tara.In acest timp, eu cu sotul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori un sfat. orice sfat mi-ar fi util. 4carmen0 4carmen0 Buna ziua, as dori un sfat. Parintii mei au vandut un apartament si au cumparat o casa in 2010. Este vorba despre o casa la vremea respectiva de 50.000 euro. ... (vezi toată discuția)