avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sotia mea a bagat divort.Avem un copil de 5 ani.Detinem un apartament cu 2 camere,bun comun.Dupa divort,procentual cat imi va reveni mie,cat ei,avand in vedere ca mai mult ca sigur copilul va fi incredintat mamei.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:21, 22 Februarie 2012
dupa divort aparatamentul inca va ramane proprietate comuna pana la efectuarea partajului. Intrucat copilul va avea locuinta stabila la mama, cel mai probabil apartamentul va fi atribuit mamei iar dumneavoastra veti primi o suma de bani reprezentand echivalentul cotei de 1/2 ce va revine din apartament.
deci daca bunul este comun, se pleaca de la o prezumtie egala 50 cu 50. Acesta prezumtie poate fi rasturnata prin orice mijloc dee proba.
partajul se va face numai dupa divort. daca dansa ramane si cu copilul, mai mult ca sigur ca, daca nu are unde locui altundeva dansei ii va fi atribuit apartamentul cu obligatia sa va plateasca o sulta. daca nu aduceti probe, prezumtia este de 50% pt fiecare, prin urmare , veti primi 50% din valoarea apartamentulu ce se va stabili prin experitza evaluatoare ce se va adminstra in cauza ( in cele mai multe cazuri sub valoarea de piata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu probleme! Elann Elann Dupa 3 ani de convietuire cu o femeie romanca am stabilit sa ne casatorim. In timpul concubinajului am achizitionat mai multe terenuri iar pe unul din ele am ... (vezi toată discuția)
Partaj Mihaela Stefan Mihaela Stefan Buna ziua! Sunt in plin proces de divort, si va urma partajul. Am impreuna cu sotul meu doi copii, dintre care unul minor. Copiii raman la mine. Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Apartamentul luat pe credit, la divort, cui ramane? nevestedisperate00 nevestedisperate00 Buna. Am cumparat impreuna cu sotul meu un apartamen pe credit de la banca in urma cu 2 ani jumate. Titularul creditului este sotul meu, insa la dosar sau ... (vezi toată discuția)